A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az uniós biztos tovább fenyegetőzik: nem kap pénzt Magyarország!


Johannes Hahn költségvetési biztos szerint szó sem lehet arról, hogy Magyarország megkapja a neki járó uniós forrásokat, amíg az Európai Bizottság nem értékeli pozitívan a jogállamiság helyreállítására vonatkozó intézkedéseket.

Csak akkor juthat uniós forrásokhoz Magyarország, ha a jogállamiságot betartja, és az Európai Bizottság pozitívan értékeli a helyreállító intézkedéseket – közölte Johannes Hahn költségvetési biztos. Az Euractiv beszámolója szerint tehát továbbra is kérdéses a befagyasztott 22 milliárd euró sorsa.

Hahn korábban azt nyilatkozta, nem hagyja a Bizottság, hogy Orbán Viktor „zsarolja", és ha vétózza Ukrajna további támogatását, akkor majd a többi 26 tagállam másképp megoldja, mert „Magyarország nem állíthatja meg az EU-t".

A magyar miniszterelnök politikai igazgatója, Orbán Balázs erre reagálva többek között azt írta:

A kettős mérce már elérte a kínos szintet, ezért jobb lenne, ha tartózkodna a további politikai kavarástól, és inkább a megállapodást segítené elő. Tegyük világossá: Magyarország fenntartja saját szuverén álláspontját az Európai Bizottság költségvetés-módosítási javaslatával és a jogállamisági eljárással kapcsolatban is. A kettőnek pedig semmi köze egymáshoz. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések