A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Eladó az MSZMP régi, miniszteri Mercedese


A történelmi múltú, fekete Mercedes egykor a Magyar Népköztársaság Külügyminisztériumának szolgálati autója volt.

Eladásra kínálják az MSZMP különleges gépjármű állományába tartozó darabot – írta meg a hvg. Az 1968-as évjáratú járművet eredetileg AE-40-64 rendszámmal Péter János miniszter használta, majd később UL-72-32 rendszámmal és CFU-136 egyedi azonosítóval közlekedett.

A Mercedes 230.6-os modelljét 1967-ben mutatta be a gyártó. A jármű különleges tartozékai a dupla króm lökhárítók, krómozott ablakkeretek és Hella ködlámpák, valamint az utastérben található bordó szövetborítás, fehér kormány és Becker Mexico TR autórádió.

Milyen állapoitban van az autó?

A jármű motorja és a kuplungja tíz évvel ezelőtt lett felújítva, azonban az utastérnek némi restaurálásra van szüksége, és az autó karosszériája alsó része erősen rozsdás. Az autónak megvannak a szükséges papírjai, az alvázszám és a motorszám is rendben van. A Mercedes 230.6-ot 2,3 literes soros 6 hengeres dupla karburátoros szívó benzinmotor hajtja, melynek gyári adatai szerint 120 lóerős teljesítményt és 182 Nm-es nyomatékot biztosít 
 
Az autó 1,35 tonnás és ötszemélyes. 13,3 másodperc alatt gyorsul 0-ről 100 km/h sebességre. A Mercedes jelenleg Pilisvörösváron található, az

eladási ára 1,5 millió forint.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések