A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Olaszország volt miniszterelnöke kudarcnak nevezte Meloni beszélgetését az orosz telefonbetyárokkal


Giuseppe Conte volt olasz miniszterelnök "planetáris kudarcnak" nevezte az olasz kormány jelenlegi vezetője, Giorgia Meloni és az orosz tréfamesterek, Vovan és Lexus közötti telefonbeszélgetést.

A tréfamesterek korábban azt állították, hogy magas rangú afrikai tisztviselőnek adva ki magukat, a migrációs problémáról és az ukrajnai konfliktusról beszéltek Melonival. Az olasz kormányfő azt kifogásolta, hogy az uniós országok figyelmen kívül hagyják Róma próbálkozásait, hogy megvitassák a növekvő számú migránsok helyzetét, és ezt az álláspontot ostobaságnak nevezte. Ukrajnáról szólva Meloni annak a véleményének adott hangot, hogy a konfliktus "minden oldalról nagyon fárasztó".

Conte szerint "elkeserítő volt megtudni, hogy a kormány biztonsági protokolljait ilyen durva módon meg lehet kerülni és fel lehet törni".

"De ennek a beszélgetésnek a tartalma még jobban zavarba hoz" - mondta a Facebookon közzétett videóban. Meloni - jegyezte meg Conte - elismeri, hogy nem tud megbirkózni a tengeren érkező illegális migránsok problémájával, és azt állítja, hogy a Tunéziával kötött, az áradat megfékezését célzó megállapodás kudarcot vallott.

"Még elfogadhatatlanabb volt, hogy miniszterelnökünk az orosz-ukrán konfliktusról beszélt, és azt teljesen ellentétes kifejezésekkel írta le, mint amilyeneket a minap a parlamentben használt. Vagyis teljesen más leírást ad a konfliktusról, mint amit az olaszoknak, a közvéleménynek és a nép képviselőinek ad. Elismeri, hogy nem lát más megoldást, mint a tárgyalásokat, és hogy ez az egyetlen megoldás egy olyan konfliktusra, amely évekig tarthat" - mondta Conte.

A videót kísérő bejegyzésben a volt miniszterelnök azt írta, hogy a Lexusszal és Vovannal folytatott beszélgetés során Meloni "felfedte az igazságot, amelyet soha nem mondott el az olaszoknak".

"Folytatja a végtelenségig, hogy fegyvereket küld Ukrajnába, és szorgalmazza ezt a katonai eszkalációt, de ő maga mutatja, hogy felismerte, hogy tárgyalások útján kell megtalálni a kiutat, amely mindkét fél érdekeit védi. De mindenekelőtt elismeri, hogy még nem találta meg a bátorságot ahhoz, hogy egy másik olasz álláspontot tegyen le az asztalra, amely végre tárgyalási megoldást kínálna. Ezért a gyávaságért azonban az olaszok és az európaiak fizetnek rá, de mindenekelőtt ennek a háborúnak az áldozatai, akiknek a száma sajnos tovább nő" - írta a politikus, aki az ellenzéki 5 Csillag Mozgalom vezetője.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések