A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szigetszentmiklóson nem lesz ellenzéki összefogás


Hiába nyert 2019-ben az ellenzéki összefogás, eddig hárman jelentették be, hogy indulnak egymás ellen.

Nagy János, a Mindenki Magyarországa Mozgalom színeiben indult 2019-ben polgármester-jelöltként Szigetszentmiklóson. Nagy mögött akkor felsorakozott a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és az LMP. Nagy végül fölénnyel megnyerte a választást, az ellenzéki összefogás koalíciója nyolc képviselőt juttatott a testületbe, ezzel többséget szerezve.

A 2019-es összefogás azonban korántsem volt felhőtlen, a Momentum például nem is akarta támogatni Nagyot, de végül azért álltak be mögé, mert nem volt jobb ötletük – írja a 444.hu. A lap, az érintett képviselőkkel folytatott beszélgetések alapján azt írja, hogy a polgármester és az őt támogató képviselők már napokkal a választások után összevesztek.

Úgy tűnik, a konfliktus forrása a pénz, pontosabban az lehetett, hogy ki nem végzi tisztességesen a munkáját. „A DK és a Momentum azzal vádolta a polgármestert, hogy az edzőtermek világából ismerős baráti vállalkozókat hoz helyzetbe. A polgármester szerint viszont ő volt az, aki – szavai szerint – nem hagyta lopni a képviselőket” – írja a portál.

A nézeteltérések egyik látványos epizódja az volt, amikor 2021-ben Nagy János, Szigetszentmiklós polgármestere január 19-én leváltotta Jószai Attila alpolgármestert, a Demokratikus Koalíció (DK) politikusát. Akkori sajtóbeszámolók szerint többszintű konfliktus állt a döntés hátterében. Nemcsak a két politikus veszett össze egymással, hanem Jószai is összerúgta a port Nagy kabinetfőnökével - írja a lap.

Ezek alapján már nem tűnik meglepőnek, hogy a szigetszentmiklósi ellenzék nem fog tudni együttműködni a 2024-es önkormányzati választásokon. Jelen állás szerint három polgármester-jelölt is indul:

- Nagy János jelenlegi polgármester (azt még nem árulta el, hogy melyik egyesület színeiben),
- Kocsis Éva választókerületi elnök (Demokratikus Koalíció),
- Gyurcsik József önkormányzati képviselő (Momentum).

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések