A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ellenállhatatlan almás palacsinta: a tésztája pillekönnyű


Ez a palacsinta különleges és mennyei! A pihe-puha, kicsit pufi tésztában reszelt alma bújuk meg.


A palacsinta bármilyen formában népszerű, legyen az rakott, töltött, vagy óriás változat. Próbáld ki legközelebb almával gazdagítva is! A tésztája leginkább az amerikai palacsintára hasonlít. Keverj hozzá kevés fahéjat is, még finomabb lesz, és már az illata is mindenkit elvarázsol.

Hozzávalók 12 darabhoz

👉 25 dkg liszt
👉 2.5 dl tej
👉 2 db tojás
👉 2 db alma
👉 1 evőkanál kristálycukor
👉 1 csipet só
👉 1 teáskanál citromlé
👉 1 teáskanál sütőpor
👉 1 teáskanál fahéj
👉 olaj a sütéshez

Elkészítés:

A megmosott, meghámozott almát egy nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. Locsold meg citromlével, hogy ne barnuljon meg.  

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a sárgákat keverd ki jól a kristálycukorral, a sóval, a sütőporral és a fahéjjal. Öntsd hozzá a tejet, majd add hozzá részletekben a lisztet, és keverd simára a masszát. Dolgozd hozzá a kifacsart almát, végül forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét. Hevíts kevés olajat egy serpenyőben, majd kanalazz bele a masszából. Süsd mindkét oldalát aranybarnára. Tálaláskor szórd meg fahéjas porcukorral.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések