A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Minden magyarországi pedagógusnak pályaelhagyást tanácsol a Dániában takarító Pukli István


Nem tudja, mi a megoldás a magyar oktatás válságára. Reménytelennek látja a helyzetet, a még pályán lévő tanároknak azt üzeni: hagyják ott a pályát, mert „csak akkor történik változás, ha mindenki feláll.”


Erről Pukli István, a zuglói Teleki Blanka Gimnázium egykori igazgatója, a 2010-es évek közepén az oktatási tiltakozások és a Tanítanék mozgalom egykori arca beszélt a Magyar (Gyűlölő) Hangnak.

Az egykori fővárosi gimnáziumigazgatóból mára dániai takarító lett.

„Dániában élek egy Middelfart nevű településen, takarítok” – mondta a lapnak. Anyagilag egyértelműen jobb választás ott takarítani, mint Magyarországon iskolát igazgatni, de „lelkileg persze más kérdés”.

Azt mondta, a feleségével azért döntöttek a kivándorlás mellett, mert a gyerekeiknek így tudnak megfelelő oktatást biztosítani. És szerinte egy felelős szülő, ha megteheti, nem dönthet másként, mint úgy, hogy külföldre költözik. A gyerekek ugyanis csak így juthatnak minőségi oktatáshoz, a magyarországi helyzet nem fog változni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések