Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fűszeres, omlós csirkecomb: krémesre sült édeskrumpli a köret


A körettel együtt készül a hús, így kevés munkával készíthetsz laktató ebédet vagy vacsorát, kezdők is bátran nekiállhatnak.


Semmi munkával készül ez a fűszeres csirkecomb, ráadásul mivel a körettel együtt sül, tartalmas egytepsis fogást tehetsz az asztalra. Mehet mellé édeskrumpli, mint az alábbi receptben, de sima burgonya, kelbimbó, répa, cékla is, szezonálisan variálhatod a zöldségeket.

Hozzávalók

👉 4 ek olívaolaj
👉 1 tk méz
👉 1 tk só
👉 1 tk bors
👉 1 tk olasz fűszerkeverék
👉 1 tk fokhagymapor
👉 1 tk kakukkfű
👉 50 dkg csirkecombfilé
👉 50 dkg édeskrumpli

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, mézet és a fűszereket.

A krumplit pucoljuk meg, vágjuk kockákra, a combokat, ha szükséges, tisztítsuk meg. Forgassuk őket a pácba, hogy minden darabot befedjen.

A combokat és a krumplit szórjuk egy tepsibe/sütőtálba, oszlassuk el benne, hogy ne fedjék egymást a darabok.

Toljuk a tepsit a sütőbe kb. 40-50 percre, míg a hús és a krumpli is puha lesz.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések