A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mézes, fahéjas birsalma a sütőből: önmagában és köretként is mennyei


A kissé fanyar, sült birsalma és a méz találkozásából csak valami igazán különleges fogás születhet.


Bár a kiváló antioxidáns hatással bíró birsalma nyersen nem nyújt különösebb élvezetet, kevert süteményekbe, pitébe, kompótnak, birsalmasajtnak kiváló. Sőt, egyszerűen megsütve, fahéjjal, mézzel megbolondítva is mennyei, akár önálló desszertként is megállja a helyét. Ha pedig szereted az édes-sós kombinációt, különféle sültek mellé is vedd számításba.

Hozzávalók 4 személyre

👉 4 db birsalma
👉 2 evőkanál méz
👉 4 teáskanál cukor
👉 1 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

A birsalmákat mosd meg, meghámozni nem szükséges. Vágd őket ketté, és távolítsd el a magházukat. Ha túl nagy a gyümölcs, akár négy részre is vághatod. Helyezd a birsalmákat egy tepsibe vagy sütőedénybe, majd rakj mindegyik közepébe egy teáskanál cukrot és kevés fahéjat.

Fedd le a sütőedényt alufóliával, majd helyezd a sütőbe. Süsd lefedve 35-40 percig. A sütőből kivéve csorgass a birsalmákra mézet, és tálalhatod is. Díszítheted mentalevéllel, vagy akár vaníliafagylalttal is kínálhatod.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések