A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mennyei sonkás lasagne krémes szószban: jó sok sajttal szórd meg a tetejét


A lasagne csirkemellsonkával, tejszínes szószban is csodás lesz.


Nem csak darált hússal készülhet a lasagne: csirkemellsonkával, kukoricával, tejszínes szószban csodás lesz. A kész lapok kezelése gyerekjáték, a rétegeket pedig sűrű besamel mártás fogja össze. Akkor jó, ha a tetején roppan a sajt, ezért a sütési idő végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy legyen ideje pirulni is.

Hozzávalók 4 darabhoz

👉 50 dkg csirkemellsonka
👉 50 dkg lasagnelap
👉 15 dkg reszelt sajt
👉 1 doboz kukoricakonzerv
👉 1 teáskanál oregánó

A szószhoz:
👉 8 dkg vaj
👉 4 dl tej
👉 4 dl tejszín
👉 3 evőkanál liszt
👉 1 kávéskanál szerecsendió
👉 só
👉 frissen őrölt bors

Elkészítés:

A mártáshoz olvaszd fel a vajat, majd add hozzá a lisztet, és kevergesd, amíg kis színt kap. Ekkor öntsd fel a tejjel és a tejszínnel. Szórd meg sóval, frissen őrölt borssal, szerecsendióval, és kézi habverővel keverd folyamatosan, amíg besűrűsödik. Húzd le a tűzről. A kukoricakonzervet csepegtesd le.

Egy tepsi aljába tegyél egy réteget a mártásból. Fektess rá lasagnelapokat, erre tegyél sonkát, kukoricát, kanalazz rá a szószból, majd fedd be egy újabb lappal. Így folytasd a rétegzést. A tetején lasagnelap és mártás legyen, ezt szórd meg gazdagon reszelt sajttal és egy kevés oregánóval. Takard le alufóliával, és told 200 fokos sütőbe fél órára. Az utolsó tíz percben vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt rápirulhasson.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések