A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lázár János: a politika tapasztalati műfaj, a küzdelmet és a szenvedést nem lehet megspórolni (videó)


Az országgyűlési képviselőnek egyfajta kijáró ügyvédnek kell lenni, akik minden választója személyes ügyét nagyon komolyan és lelkiismeretesen intézi – mondta a Károli Szabadegyetem Lázár János. Az építési és közlekedési miniszer szerint a világ olyan változásokon megy keresztül, hogy egyelőre nem lehet tudni, mi lesz tíz-húsz év múlva, de az biztos, hogy munkás évek várnak a magyarokra is. Lázárt Trócsányi László kérdezte - írja a Promenád24.

Lázár János országgyűlési képviselő életútjával, politikai pályával, politikai filozófiájával ismerkedett meg a közönség kedden a Károli Gáspár Református Egyetem „Károli Szabadegyetem” rendezvénysorozatán. Az építési és közlekedési minisztert Trócsányi László rektor, EP-képviselő, volt igazságügyi miniszter kérdezte.

A beszélgetésen az ifjúkori évektől az egyetemista korszakon át, közéleti induláson keresztül a vásárhelyi városépítő évekig és a kormányzati szerepvállalásig számos érdekességet árult el Lázár János. A miniszter az est végén a következő időszak terveiről is szólt.

Ami a politikai hitvallását illeti, Lázár azt mondta: a politikát nem lehet a tankönyvekből megtanulni, ez tapasztalati műfaj. „A csatát, a küzdelmet, a szenvedést nem lehet megspórolni, ezt végig kell csinálni” – jellemezte pályáját. Elhangzott, 2002 óta valamennyi országgyűlési választáson megnyerte egyéni választókerületét. A tárcavezető szerint a siker titka, hogy az emberek között kell élni és mozogni, komolyan kell venni őket és problémáikat. „Egy egyéni képviselőnek kijáró ügyvédnek, kijáró képviselőnek kell lenni, aki mindenkinek a személyes ügyét nagyon komolyan, lelkiismeretesen intézi” – mondta Lázár, aki elárulta, „ódivatú” politikusként hisz a levelezésben, s választói érdekében a mai napig aktívan levelezik a hatóságokkal és a hivatalokkal is.

Elárulta, rendkívül büszke rá, hogy 2010 után része lehetett annak a szűk, mintegy tucatnyi főből álló, Orbán Viktor miniszterelnök vezette országépítő csapatnak, melynek munkája ahhoz vezetett, hogy tíz igen sikeres és gazdag évet tudhatott magáénak Magyarország 2022-ig. Lázár véleménye szerint ezek az esztendők már soha nem térnek vissza, a pandémia, de különösen a háborúk mindent felülírtak, teljesen megváltoztatták a világot. Jelenleg annyi a bizonytalanság, hogy senki sem tudja, mi lesz tíz vagy húsz év múlva. Mindenki erre keresi a válaszokat, a magyarság pedig megpróbálja megtalálni helyét az újjáalakuló világrendben. Mint kifejtette, őt a politikán kívül is számos egyéb terület érdekli és izgatja, de arra is nyitott, hogy a hazánkra váró nehéz, kihívásokkal teli évtizedekben munkájával szolgálja az országot.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések