A savanyú káposztával dúsított húsleves tartalmas és vitamindús bevezetője lehet az ebédnek.
A hűvös hónapok sok családban jelentik azt, hogy egyre több savanyú káposztás fogás kerül az asztalra: ez a csodás húsleves is ezek sorába illeszthető be. Sertéscombból készül, és a káposzta mellett még egyéb zöldségek is helyet kapnak benne. Ha friss kenyérrel fogyasztod, talán már második fogásra sem lesz szükséged utána.
Hozzávalók 4 személyre
👉 50 dkg savanyú káposzta
👉 30 dkg sertéscomb
👉 10 dkg tejföl
👉 2 sárgarépa
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 babérlevél
👉 2 evőkanál sertészsír
👉 1.5 dl alaplé
👉 1 hagyma
👉 1 fehérrépa
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 teáskanál liszt
👉 1 csokor petrezselyem
👉 0.25 zellergumó
👉 só
👉 bors
👉 1 chilipaprika (ízlés szerint)
Elkészítés:
A húst kockázd fel. A hagymát vágd apróra, és egy nagy lábosban, olvasztott zsíron futtasd meg. Add hozzá a zúzott fokhagymát, pirítsd együtt egy percig, majd jöhet rá a hús. Szórd meg sóval és borssal, és kevergetve pirítsd nagyjából öt percig, amíg kis kérget kap. Ekkor húzd le a tűzről. Hintsd meg pirospaprikával, öntsd fel alaplével, kicsit sózd és borsozd még meg, add hozzá a babérlevelet, és a felkarikázott chilit, és tedd vissza a tűzre. Amikor felforrt, vedd a lángot kicsire, és csendesen kezdd el főzni.
Közben készítsd elő a többi hozzávalót. A sárgarépát, a fehérrépát és a zellert pucold meg és szeleteld fel. A savanyú káposztát csepegtesd le. Fél óra főzés után add őket leveshez. Főzd az egészet további fél órát, amíg minden hozzávaló megpuhul. Amikor a leves elkészült, a tejfölt keverd el egy kevés liszttel. Adj hozzá egy-két evőkanállal a főzőléből is, keverd csomómentesre, és csorgasd vissza a levesbe. Forrald össze, hogy kicsit besűrűsödjön. A legvégén szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.
0 Megjegyzések