A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nebenzja: Oroszországot felháborítják a Gázai övezetben lévő polgári célpontok elleni izraeli csapások

Moszkva fel van háborodva a Gázai övezetben lévő polgári célpontok elleni izraeli csapások miatt - jelentette ki Vaszilij Nebenzja orosz állandó képviselő az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén.

"Megdöbbentő és mélységesen felháborító számunkra, hogy a csapások célpontjai civil objektumok: iskolák, kórházak, mecsetek, menekülttáborok. Hangsúlyozzuk, hogy a civil objektumok elleni célzott csapások a nemzetközi humanitárius jog durva megsértését jelentik. A nemzetközi humanitárius jog betartása pedig elengedhetetlen. Minden háborúnak vannak szabályai"

- mondta a diplomata.

Csak egy mielőbbi tűzszünet, nem pedig rövid távú szünetekkel lehet elkerülni az újabb áldozatokat a palesztin-izraeli konfliktusövezetben - hangsúlyozta.

"A gázai lakosságnak nyújtott segítség és gátat szabna a fegyveres összecsapás további eszkalálódásának és új regionális résztvevők belerángatásának" - tette hozzá.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések