A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Laktató, töltött mini bagett: a krémsajttól lesz lágy a töltelék


Egy nap sem kezdődhet el tartalmas reggeli nélkül. Viszont, ha nincs időd órákig szöszmötölni a konyhában, akkor a töltött mini bagettet neked találták ki!


Ennek a meleg, reggeli szendvicsnek a titka, hogy a tölteléket akár már előző este is összeállíthatod hozzá, sőt, bele is töltheted az apró bagettekbe, hogy reggel már csak be kelljen dobni őket a sütőbe.

Hozzávalók:

👉 20 dkg sonka
👉 20 dkg szeletelt sajt
👉 fél fej lila hagyma
👉 fél fej pritamin paprika
👉 fél csokor aprított petrezselyem
👉 20 dkg krémsajt
👉 só, bors ízlés szerint
👉 6 db mini bagett

A takaráshoz:
👉 15 dkg szeletelt sajt

Elkészítés:

A sajtot, a sonkát, a paprikát és a lila hagymát vágjuk apró kockákra.

Aprítsuk fel a petrezselymet is.

Tegyünk bele mindent egy mély tálba, majd adjuk hozzá a krémsajtot és sózzuk, illetve borsozzuk ízlés szerint.

Keverjük össze az alapanyagokat, majd tegyük 10 percre a hűtőbe.

Ezalatt a mini bagettek tetején vágjunk egy téglalap alakú mélyedést, és óvatosan kaparjuk ki a belüket.

Ezután töltsük bele az üregbe a krémsajtos keveréket addig, amíg az eléri a bagett tetejét.

Ezután tegyünk mindegyikre egy-egy szelet sajtot, és végül 170 fokra előmelegített sütőben, kb. 10 perc alatt süssük készre őket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések