Egy nap sem kezdődhet el tartalmas reggeli nélkül. Viszont, ha nincs időd órákig szöszmötölni a konyhában, akkor a töltött mini bagettet neked találták ki!
Ennek a meleg, reggeli szendvicsnek a titka, hogy a tölteléket akár már előző este is összeállíthatod hozzá, sőt, bele is töltheted az apró bagettekbe, hogy reggel már csak be kelljen dobni őket a sütőbe.
Hozzávalók:
👉 20 dkg sonka
👉 20 dkg szeletelt sajt
👉 fél fej lila hagyma
👉 fél fej pritamin paprika
👉 fél csokor aprított petrezselyem
👉 20 dkg krémsajt
👉 só, bors ízlés szerint
👉 6 db mini bagett
A takaráshoz:
👉 15 dkg szeletelt sajt
Elkészítés:
A sajtot, a sonkát, a paprikát és a lila hagymát vágjuk apró kockákra.
Aprítsuk fel a petrezselymet is.
Tegyünk bele mindent egy mély tálba, majd adjuk hozzá a krémsajtot és sózzuk, illetve borsozzuk ízlés szerint.
Keverjük össze az alapanyagokat, majd tegyük 10 percre a hűtőbe.
Ezalatt a mini bagettek tetején vágjunk egy téglalap alakú mélyedést, és óvatosan kaparjuk ki a belüket.
Ezután töltsük bele az üregbe a krémsajtos keveréket addig, amíg az eléri a bagett tetejét.
Ezután tegyünk mindegyikre egy-egy szelet sajtot, és végül 170 fokra előmelegített sütőben, kb. 10 perc alatt süssük készre őket.
0 Megjegyzések