A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kreml: a Nyugat küszködik a szankciókkal


Oroszországnak sikerült a Nyugat felé fordítania az asztalokat a Moszkvával szembeni szankciókkal kapcsolatban – közölte szombaton a Kreml, azzal érvelve, hogy a számtalan korlátozás nem tudta összeomlasztani az orosz gazdaságot.


“A nyugatiak küszködnek, mert látják, hogy a szankciók nem úgy sújtanak [minket], ahogyan kellett volna” – mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a VGTRK Összoroszrszági műsorszolgáltatónak.

“Sőt, mint mindig, az oroszoknak sikerült megtalálniuk a módját, hogy hasznot húzzanak belőlük”.

Peszkov ugyanakkor hangsúlyozta, hogy Moszkva éber marad, és szorosan figyelemmel kíséri a Nyugat által bevezetett korlátozásokat, mert “nincs az a határ, ameddig ne mennének el” csak azért, hogy Oroszországnak ártsanak.

A több tízezer szankcióval Oroszország a világ legszankcionáltabb országa

Az Egyesült Államok és számos szövetségese átfogó szankciókat vezetett be Moszkvával szemben válaszul az ukrajnai hadműveletre, amelyek többek között Oroszország pénzügyi és energetikai szektorát célozzák. A nyugati tisztviselők azonban többször elismerték, hogy a szankciók Oroszországra gyakorolt negatív hatása nem volt olyan jelentős, mint várták.

Ennek ellenére az EU jelenleg a szankciók 12. csomagján dolgozik, amelyet az amerikai állami irányítású Szabad Európa Rádió pénteken úgy jellemzett, hogy “az EU eddigi leggyengébb szankciócsomagja Oroszországgal szemben”.

Vlagyimir Putyin orosz elnök egy szeptemberi kormányülésen elmondta, hogy bár a szankciók “lelassítottak” bizonyos gazdasági projekteket, ugyanakkor “ösztönzik a fejlődést”. Orosz tisztviselők szerint a külföldi korlátozások végül nem tudták szétverni az ország gazdaságát, ehelyett lehetőséget adtak a hazai termelés fellendítésére és a meglévő kereskedelem átirányítására.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések