A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tízezrek vettek részt Ausztráliában az Izrael-ellenes tüntetéseken (Videók)


Vasárnap Izrael-ellenes tüntetéseket tartottak az ausztráliai Sydney-ben, Melbourne-ben pedig a náci Németországhoz hasonlították Izraelt a felvonulók. A tömegben rengeteg palesztin zászlót és Izrael-ellenes feliratokat lehetett látni, miközben antiszemita rigmusokat zúgott a tömeg. 

Melbourne-ben már a hatodik egymást követő héten több tízezer ember gyűlt össze a a városi Victoria Állami Könyvtár lépcsőjénél az Izrael-ellenes tüntetésen. A palesztin zászlóba burkolózó tömeg azonnali tűzszünetet követelő táblákat hordozott, és azt skandálta, „szabad Palesztina” és „szégyen szégyen, munkáspárti szégyen”. Sokaknál pedig antiszemita szövegű táblákat lehetett látni, miközben Izrael-ellenes rigmusokat énekeltek. 



A felszólalók közül többen is csalódottságuknak adtak hangot azért, hogy az ausztrál kormány Izraelt támogatja a helyzetben. Beszédet mondott a WikiLeaks kiszivárogtató portál alapítójának, Julian Assange-nak az édesapja is, aki kiállt Palesztina mellett és kritizálta az Amerikai Egyesült Államok szerepét a háború kialakulásában.



Több tízezren gyűltek össze Sydney-ben is az Izrael-ellenes tüntetésre, ahol a szervezők szerint egy multikulturális csoport gyűlt össze, akik tűzszünetet szeretnének. 



A tüntetésen több palesztin aktivista is felszólalt, akik arra szólítottak fel, hogy eljutottunk ahhoz a pillanathoz, hogy megállítsuk Izraelt, mielőtt egy nagyobb háborúba csap át az, ami Gázában történik.



A palesztin zászlók mellett az Izrael-ellenes és palesztinpárti rigmusok is megjelentek, amiket énekelve vonultak az emberek a város utcáin.



De nem csak Sydney-ben és Melbourne-ben tartottak tüntetéseket az országban. Adelaide-ben ezren vonultak utcára, hogy a tüntetés részeként a Dél-ausztrál Parlament lépcsőjére fehér ruhába csomagolt és vörös festékkel bekent tárgyakat tegyenek, amelyek a Gázában meggyilkolt gyerekeket jelképezik.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések