A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Krémes sütőtökös hummusz: klasszikus mártogatós őszi köntösben


Készítsd el a klasszikus mártogatóst őszi kivitelben: bármilyen sütőtököt használhatsz hozzá, és tökéletes pirítós mellé, tortillachipshez vagy akár hamburgerbe is.


Az összeállításhoz szükséged lesz sütőtökpürére, amit érdemesebb otthon elkészítened. A szükséges adaghoz kb. kétszeres mennyiségű tököt süss, majd kihűlés után hámozd meg, és használd a leírás szerint. Ha mégis bolti sütőtökpürére esik a választásod, akkor arra figyelj, hogy tisztán sütőtökből készült legyen, és ne tartalmazzon fűszereket vagy hozzáadott cukrot.

Hozzávalók:

👉 30 dkg sült sütőtök vagy sütőtökpüré
👉 1 db konzerves csicseriborsó (240 g leszűrve)
👉 3 ek tahini
👉 2 gerezd zúzott fokhagyma
👉 2 ek friss citromlé
👉 fél tk só
👉 1 tk őrölt kömény
👉 fél tk pirospaprika
👉 1 csipet szárított chilipehely
👉 néhány evőkanál víz

Elkészítés:

Tegyünk minden hozzávalót turmixgépbe, és addig dolgozzuk, amíg teljesen krémes nem lesz. A kívánt állag eléréséhez adhatunk hozzá néhány evőkanál vizet.

Fogyasszuk reggelire pirítós mellé, mártogatósként chips vagy zöldség mellé, szendvicsekhez, hamburgerhez vagy tacóhoz töltelékként.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések