A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Alternatív népszavazással csalja ki az emberek adatait a baloldal

Alternatív népszavazásnak álcázott adatgyűjtést folytat a baloldal, felhasználva az oktatásügy kapcsán hónapok óta zajló tüntetések hangadóit és az aHang nevű, Soros Györgyhöz közel álló adatkezelő portált.

A lap szerint a résztvevők személyes adatait, lakcímét az adatkezelő feldolgozásra külföldre továbbította egy New York-i székhelyű cégnek, amelyben szintén közvetett érdekeltsége van Sorosnak.

A „népszavazás” második fordulójaként most a kormány által kezdeményezett nemzeti konzultációt használnák fel: egymillió üres kérdőív begyűjtését tűzték ki célként, ami újabb jelentős mennyiségű választó adatait érintheti

– írják.

Erre utal a nemrég zárult úgynevezett 7IGEN-es alternatív oktatási népszavazás, amely banális kérdéseket, illetve az elmúlt hónapokban már unalomig ismételt követeléseket tartalmazott, ráadásul közjogi értelemben semmilyen jelentősége nem volt.

A kampányt a jogilag még nem is létező Egységes Diákfront, valamint az ismert, Soros Györgyhöz köthető aHang csapata szervezte, és a személyes voksoláshoz fényképes igazolvány, valamint lakcímkártya volt szükséges, online formában pedig Ügyfélkapuval lehetett szavazni.

Az aHang mint adatkezelő az Eleve (Elektronikus Választási Eszköz) nevű alkalmazásán keresztül igénybe veszi adatfeldolgozóként a New York-i központú DigitalOcean LLC céget, amelyben szintén megtalálható a Soros-szál. Tény ugyanis, hogy Soros György üzlettársa, Paul Tudor Jones tulajdonos a DigitalOcean-ban.

Az alternatív „népszavazáson” részt vevőknek ahhoz is hozzá kellett járulniuk, hogy az Egységes Diákfront is kezelhesse az adataikat, ami azért vitatható, mert egy nem létező jogi személyről van szó.

Most a kormány által indított, valóban aktuális és húsba vágó témaköröket – migrációs válság, háború, rezsicsökkentés – felölelő nemzeti konzultációt használja fel a baloldal a saját kampánycéljaira. Az akció célja, hogy egymillió üres konzultációs ívet gyűjtsenek össze. Mint azt a már idézett honlapjukon írják: egy üres konzultációs ív megegyezik egy szavazattal az oktatás, a pedagógusok és a 7IGEN-es „alternatív népszavazás” mellett.  

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések