A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Karácsonynak elege lett: A hazaszeretet nem azt jelenti, hogy szeretjük a fociválogatottat


„Magyarországon nem egy állam van, hanem egy rablóbanda, ami az adófizetők pénzéből tulajdonképpen magánvagyonokat épít, és közben magára hagyja azokat az embereket, akikről Iványi Gáborék, a civilek és az önkormányzatok igyekeznek valahogy gondoskodni” – mondta Karácsony Gergely budapesti főpolgármester pénteken az Iványi Gábor vezette Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) „Adj egy órát az életedből!” nevű demonstrációján.

Rajta kívül Mácsai Pál színművész szólalt fel még a józsefvárosi Dankó utcában.Karácsony szerint az, ahogyan az állam bánik a legelesettebb emberekkel, világosan megmutatja, hogy Iványi Gáborék jó úton járnak. Az „éhezők szolidaritásának” nevezte, hogy az anyagi problémákkal küzdő fővárosi önkormányzat próbál segíteni az Iványi vezette szervezeteknek. „Amíg fővárosi önkormányzat van, addig mindenhol segít, ahol kell” – jelentette ki. A főpolgármester szerint a történelem során sokszor próbálták megtörni Budapest gerincét, de ha 150 évig nem sikerült, akkor ezután sem fog. Karácsony ezután a hazaszeretet mibenlétéről beszélt. Úgy fogalmazott:

„A hazát szeretni nem azt jelenti, hogy szeretjük a fociválogatottat. Persze szeretjük azt is.”

Szerinte a hazaszeretet azt jelenti, hogy szeretjük azokat is, akik hasonlóak hozzánk és azokat is, akik különbözőek. Ha csak azokat az embereket tudjuk szeretni, akik olyanok, mint mi, akkor valójában csak magunkat szeretjük, mondta. Beszédét azzal zárta, hogy büszke rá, hogy egy olyan városnak a főpolgármestere, aminek Iványi Gábor a díszpolgára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések