A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nagy pénz ütheti Szoboszlai markát az Eb-ért, így osztja el a 3,6 milliárdot az MLSZ

Óriási sikert ért el a magyar labdarúgó-válogatott azzal, hogy a csoportja első helyén és veretlenül jutott ki a 2024-es németországi Európa-bajnokságra, hiszen hasonlóra 1966 óta nem volt példa. Szoboszlai Dominik és társai az Eb-kijutással mintegy 3,6 milliárd forintot kerestek, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) pedig most elárulta, hogyan osztja el ezt a tekintélyes összeget. A játékosok átlagban 37 milliót kaphatnak, de Szoboszlai például átlag feletti díjazásban részesülhet, írja a Magyar Nemzet.

A hét elején beszámoltunk róla, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) 9,5 millió eurót fizet az összes válogatottnak, amely kijutott a 2024-es Eb-re. Ez mintegy 3,6 milliárd forintnak felel meg, az MLSZ pedig a Sportál érdeklődésére részletezte, hogy ezt az összeget milyen módon osztja el, milyen célokra használja fel. Szoboszlai Dominik is szépen kereshet.

Az MLSZ a 3,6 milliárd forint 35 százalékát, azaz 1,26 milliárdot oszt szét az Eb-selejtezőkön részt vevő játékosok között. Összesen 34 futballista volt kerettag a kvalifikáció alatt, ha ebből igazságos átlagos vonunk, akkor fejenként 37 millió forintot kapna mindenki. 

Szoboszlai, Dibusz és Szalai járhat a legjobban

Jó esély van rá azonban, hogy az MLSZ a pályára lépések arányában eltérhet ettől az átlagtól, hiszen hatan egy percet sem futballoztak, míg hárman – Szoboszlai Dominik, Dibusz Dénes, Szalai Attila – az összes percet a pályán töltötték. Nehéz elképzelni, hogy Szoboszlainál bárki is többet kapjon.

Mennyi pénzt kap Marco Rossi?

A szakmai stáb 15 százalékra, vagyis 540 millió forintra jogosult, amiből nyilván Marco Rossi markolhatja a legnagyobbat szövetségi kapitányként, ha azt feltételezzük, hogy nem egyenlően osztoznak a kereten.

A bevétel 35 százalékát (szintén 1,26 milliárdot) a jövő évi Eb költségeire teszi félre az MLSZ, a maradék 15 százalékot, tehát újabb 540 millió forintot pedig az utánpótlásra fordítja.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések