A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kamu Geri: Sokszínű, szabad Budapest nincs sokszínű és szabad önkormányzat nélkül


Az alkalmatlan főpolgármester megünnepelte Budapest 150. születésnapját.

Budapest a nemzet fővárosa – mondta a gálaesten Karácsony Gergely. A főpolgármester szerint a főváros „magyarságában rendíthetetlen”, de az elmúlt százötven évben egy másik jelzőt is kivívott magának: európai.

„Képes magába fogadni az újat, alkalmazkodni és magához alkalmazni, beszőni a veszteségeket és képes újra és újra kivirulni” – fogalmazott a főpolgármester, és arról is beszélt, hogy Budapest történelmi igazságainak sorában

„talán az első, hogy ez a város nem hatalmi szándékból, hanem éppen annak ellenére jött létre” és ma sem hatalmi szándékból, hanem sokszor annak ellenére igyekszik megszolgálni a jövőjét.

Arról is beszélt, hogy Trianon terhét száz év óta duplán is viseli a hátán Budapest. „Mert ő lett a bűnbak, a bűnös város. És mert már a létével is felhívja a figyelmet az országcsonkítás tragédiájára, mert túl nagy, túl színes, túl gazdag a megcsonkított, kulturális sokféleségétől megfosztott, meggyötört országhoz.”

Karácsony szerint nincs olyan, hogy Budapest vagy vidék. „Csak Budapest és vidék van, ami közös hazánk.”

Sokszínű, szabad Budapest nincs sokszínű és szabad önkormányzat nélkül. Budapesten nem a jobb vagy a baloldal, hanem a budapestiek vannak hatalmon,

tette hozzá.

Ebben a városban szerinte mindenkinek szabadságában áll úgy szeretni a hazát, a várost, ahogy maga akarja. „De tudjuk, az összetartozás csak akkor lehetséges, hogyha senki, semmilyen ideológia nevében senkinek nem akarja megmondani, hogyan kell szeretni a hazát.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések