A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Putyin: az LMBT emberek is a társadalom részei, de ne csak ők legyenek a középpontban

A szexuális kisebbségek képviselői és napirendjük is a társadalom részei, és ezeknek az embereknek joguk van kulturális versenyeket nyerni, de a lényeg az, hogy ne csak ők legyenek a középpontban – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök a szentpétervári Nemzetközi Kulturális Fórum – Az egyesült kultúrák című rendezvényen.

“Igen, valóban, azt látjuk, hogy a nyugati országokban a különböző versenyeken ahhoz, hogy nyerjenek valamit, vagy el kell mondani, meg kell írni, vagy meg kell mutatni valamit a szexuális kisebbségek, transzneműek és transzformerek életéről. A nevek változóak. De a következőt szeretném elmondani. Ami egy váratlan dolog.

Nekik is joguk van nyerni, megmutatni, elmesélni a történeteiket, mert ők is a társadalom részei. Az emberek életének is részei. De az rossz, ha csak ők nyernek versenyeket. Ez nem helyénvaló”

– mondta Putyin.

Hozzátette, hogy “az egyenlőségnek mindenhol és mindenben meg kell lennie, beleértve a kulturális versenyeket is”.
Ezzel kommentálta Emir Kusturica szerb filmrendező megjegyzését, miszerint a rendezőknek ma a szexuális kisebbségek kérdésével kell foglalkozniuk ahhoz, hogy megnyerjenek egyes filmes versenyeket.

Kusturica azt is elmondta, hogy két projektet tervez Oroszországban – Jevgenyij Vodolazkin és Fjodor Dosztojevszkij művei alapján készült filmeket.

“Eljöttem Oroszországba, és megcsinálom Vodolazkin ‘Lavr’-ját és megcsinálom Dosztojevszkijt. Arról fog szólni, hogy mit gondolok és hogyan érzek az önök kultúrájáról” – mondta Kusturica.

“Nagyon sok jó szerzőjük van, akiket még nem mutattak be. Én magam két filmet fogok csinálni. Örülök, hogy itt vagyok.

Azt mondhatom, hogy a jövő a valódi eredeti alkotásoké. Az orosz kultúra eltörlése Nyugaton lehetetlen”

– zárta Kusturica.

A 9. Szentpétervári Nemzetközi Kulturális Fórumot november 16. és 18. között rendezik meg. A rendezvényt az orosz kormány, a kulturális minisztérium, a szentpétervári hatóságok és az Ermitázs Múzeum szervezte.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések