A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Iszlamisták ezrei tiltakoztak „Allahu akbar”-t skandálva Essen utcáin (Videók)


Az „Iszlám generáció” nevű szervezet „Gáza támadás alatt” mottóval jelentette be az Izrael-ellenes demonstrációt. A radikális szalafisták egész Észak-Rajna-Vesztfáliából érkeztek. Körülbelül 3000 tüntető vonult végig Essen belvárosán, „Allahu Akbar” hangos kiáltozásával - írja a Bild.

A „megoldás” – az iszlamisták szerint egy szigorúan vallásos kalifátusban (Khilafah) van, amely Németországot is magában foglalja:

A BILD információi szerint a tüntetők között voltak a betiltott „Hizb ut-Tahrir” párt iszlamistái is, akik egy globális kalifátus állam létrehozását akarják. Az Alkotmányvédelmi Hivatal szerint az „Iszlám generáció” csoport is a betiltott iszlamisták csoportjába tartozik.

Az egyik szónokuk, Ahmad Tamim könyörgött a résztvevőknek:

A világ minden muszlimjának össze kell tartania a palesztinokért. Allah így akarja.

„Elutasítja a parlamentáris demokráciát, törekszik a saría törvények alkalmazására és a globális kalifátus uralom bevezetésére , valamint Izrael állam militáns dzsihád általi megsemmisítésére” – áll az alkotmány védelmét szolgáló jelentésben.


Ahmad Omeirate iszlám tudós szerint Ahmad Tamim egy propagandavideót tett közzé a YouTube-on (több mint 58 000 feliratkozó) alig egy nappal a Hamász Izrael elleni terrortámadása után. Ebben azt állította, hogy a Hamasz csupán „akcióban védekezett”, ezzel dicsőítve a nők, férfiak, gyermekek és idősek brutális meggyilkolását. Valami hasonlót mondott aznap este Essenben.

Különösen zavaró: a demonstráción fekete-fehér zászlókat mutattak be arab karakterekkel, amelyek nagyon emlékeztetnek a tálibokra és az ISIS terrorszervezetre . A rendőrség nem avatkozott közbe, de továbbra is ellenőrizni akarják, nem voltak-e tiltott jelképek.

Az agresszív iszlamista tüntetésen ráadásul a nőknek a férfiaktól külön kellett részt venniük. Néhány méterrel a férfiak mögött sétáltak.


A demonstrációt 450 rendőr kísérte.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések