A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az izraeli örökségügyi miniszter szerint Izrael egyik lehetősége a gázai háborúban, hogy atombombát dobjon az övezetre


A szélsőséges Otzma Yehudit párt egyik minisztere szerint Izrael egyik lehetősége a gázai háborúban az, hogy atombombát dobjon az övezetre - írja a Times of Israel.

A Kol Berama rádiónak adott interjúban arra a kérdésre, hogy atombombát kellene-e dobni az enklávéra, Amichai Eliyahu örökségvédelmi miniszter azt mondta, hogy

"ez az egyik lehetőség".

Az Itamar Ben Gvir szélsőjobboldali pártjához tartozó Eliyahu nem tagja a háborús döntéshozatalban részt vevő biztonsági kabinetnek, és nincs befolyása a Hamász terrorcsoport elleni háborút irányító háborús kabinetre sem.

Eliyahu az interjú során annak is hangot ad, hogy ellenzi, hogy bármilyen humanitárius segélyt beengedjenek Gázába, mondván, hogy "mi nem adnánk át humanitárius segélyt a náciknak", és azzal vádolja, hogy "Gázában nem léteznek érintetlen civilek".

Támogatja az övezet területének visszafoglalását és az ottani települések helyreállítását. A palesztin lakosság sorsáról kérdezve azt mondja: "mehetnek Írországba vagy a sivatagba, a gázai szörnyetegeknek maguknak kell megoldást találniuk".

Szerinte az északi övezetnek nincs létjogosultsága, hozzátéve, hogy aki palesztin vagy Hamász-zászlót lenget, "annak nem kellene tovább élnie a földön".

Netanjahu szerint a miniszternek a Gáza atomfegyve bevetésével kapcsolatos megjegyzése „elszakad a valóságtól” 

Benjamin Netanjahu miniszterelnök gyorsan cáfolta Amichai Eliyahu örökségvédelmi miniszter azon állítását, hogy lehetséges, hogy atombombát dobjanak a Gázai övezetre.

"Amichai Eliyahu szavai elszakadnak a valóságtól" - mondja Netanjahu közleményében. "Izrael és az IDF a nemzetközi jog legmagasabb normái szerint cselekszik annak érdekében, hogy megakadályozzák a nem érintett emberek sérelmét, és ezt a továbbiakban is meg fogjuk tenni a győzelemig.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések