A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Átrohan felettünk egy hidegfront, viharos szél és sok eső várható


A kontinens keleti tájai felett hullámzó frontrendszer található. Felhőzetéből intenzíven esik az eső, nem egy helyen 20-40 mm közötti értékeket regisztráltak, sőt a Balkán félszigeten előfordultak 60 mm feletti csapadékösszegek is. Nyugat-Európát eközben újabb viharciklon érte el, amelyet Domingos névre kereszteltek.

Vasárnap eleinte borult lesz az ég, országszerte várható eső, zápor, helyenként zivatar is, északon kiadós mennyiségű csapadék ígérkezik. 

Ugyanakkor délután nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, lassanként megszűnik a csapadék. A déli, délnyugati szél szombaton időnként megélénkül, estétől a Nyugat-Dunántúlon meg is erősödik, vasárnap pedig nagy területen viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 11 fok között valószínű, amely még az éjszaka első felében áll be. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 9 és 19 fok között alakul.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések