A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Inkább a biztos halált választotta, nem hagyta magára a feleségét a gödi baleset áldozata

Együtt halt meg egy 90 éves férfi és 83 éves, mozgássérült felesége szerda délután a Dunakeszi és Göd közötti vasúti átjáróban. A házaspár autója ugyanis a síneken robbant le és a nő nem tudott kiszállni az autóból. A férje nem akarta magára hagyni az asszonyt, ezért visszaült mellé a járműbe. Esélyük sem volt a vonattal szemben, azonnal meghaltak. 

A temetőből tartott haza az idős házaspár, amikor autójuk a vonatsíneken lerobbant. A férfi ugyan még szabályosan haladt át a sorompón, ami jól működött, de már nem tudta eltolni az autót a vonat elől, mert a sorompó idővel bezárult. Ekkor a férfi megpróbálta a feleségét kisegíteni az autóból, de az asszony képtelen volt kiszállni. A szemtanúk kiabáltak a férfinak, hogy menjen el, mert jön a vonat, de ő nem akarta idős feleségét magára hagyni, azt mondta, majd megoldja, végül visszaült a felesége mellé az autóba. A szemtanúk nem tudtak segíteni, hiszen akkor őket is elgázolja a vonat.

Amíg élek, nem felejtem el azt a hangot, amikor a mozdony belecsapódott az autóba, majd azt a nagy, nehéz csendet. Százhúsz méterre, egészen a mi házunkig tolta a vonat a roncsot

-mondta egy szemtanú. A sérülteken nem lehetett segíteni, a fehér autónak minden alkatrésze piros volt a vértől, szörnyű látványt nyújtott. Az oda érkezők két botot is láttak a roncsok között, innen is gondolták, hogy a jármű utasa nehezen mozgott, nem tudott kiszállni a kocsiból.

ELÁTKOZOTT ÁTJÁRÓ

Ebben az átjáróban sajnos gyakori a baleset. A legszörnyűbb az volt, amikor öt fiatal autója akadt el a sínek között, és csak egyikük menekült meg, a többiek szörnyethaltak. A gödi állomás innen 800 méterre van, a személyvonatok is csak az átjáró után kezdenek fékezni, az a nemzetközi gyors, ami most gázolt, nagy sebességgel halad át ezen a kereszteződésen.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések