A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Így lesz tökéletes a Márton-napi libacomb: ezzel a módszerrel biztos, hogy nem marad rágós


A tökéletes Márton-napi libacomb titka a fűszerezés és a megfelelő sütési idő.


Ha tökéletes Márton-napi libacombot szeretnél készíteni, első körben a sütési időre figyelj oda. Két óra általában elég neki, ezalatt pont omlósra puhul, de nem szárad még ki. Dobj mellé hagymát, fokhagymát is. A kisült zsírt semmiképp ne öntsd ki: kenyérre kenve vagy sültek alá fantasztikus lesz.

Hozzávalók 4 személyre

👉 4 egész libacomb
👉 3 evőkanál olaj
👉 2 vöröshagyma
👉 2 szál rozmaring
👉 1 fej fokhagyma
👉 1 dl száraz fehérbor
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A libacombokat éles késsel irdald be, vagyis a bőrükön sűrűn ejts bevágásokat. Az olajat keverd el sóval és borssal, és kend meg vele a húst. Pakold őket egymás mellé római tálba, kacsasütő edénybe, vagy ha ilyened nincs otthon, egy nagy tepsibe.

A hagymát vágd cikkekre, a fokhagymát szedd gerezdjeire. Tedd őket a tepsibe a combok mellé. Néhány gerezd fokhagymát a bevagdosott résekbe is tehetsz. Tegyél mellé rozmaringágakat, önts alá bort, és lefedve, 170 fokon, két óra alatt süsd puhára. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, és ha szükséges, még piríts rajta. Elhagyhatatlan mellőle a párolt lila káposzta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések