A tökéletes Márton-napi libacomb titka a fűszerezés és a megfelelő sütési idő.
Ha tökéletes Márton-napi libacombot szeretnél készíteni, első körben a sütési időre figyelj oda. Két óra általában elég neki, ezalatt pont omlósra puhul, de nem szárad még ki. Dobj mellé hagymát, fokhagymát is. A kisült zsírt semmiképp ne öntsd ki: kenyérre kenve vagy sültek alá fantasztikus lesz.
Hozzávalók 4 személyre
👉 4 egész libacomb
👉 3 evőkanál olaj
👉 2 vöröshagyma
👉 2 szál rozmaring
👉 1 fej fokhagyma
👉 1 dl száraz fehérbor
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A libacombokat éles késsel irdald be, vagyis a bőrükön sűrűn ejts bevágásokat. Az olajat keverd el sóval és borssal, és kend meg vele a húst. Pakold őket egymás mellé római tálba, kacsasütő edénybe, vagy ha ilyened nincs otthon, egy nagy tepsibe.
A hagymát vágd cikkekre, a fokhagymát szedd gerezdjeire. Tedd őket a tepsibe a combok mellé. Néhány gerezd fokhagymát a bevagdosott résekbe is tehetsz. Tegyél mellé rozmaringágakat, önts alá bort, és lefedve, 170 fokon, két óra alatt süsd puhára. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, és ha szükséges, még piríts rajta. Elhagyhatatlan mellőle a párolt lila káposzta.
0 Megjegyzések