A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hidvéghi Balázs: Brüsszel bosszúpolitikája csúfot űz Magyarországból


Úgy látja, teljesen nyilvánvaló, hogy a tények és a jog már semmit nem számítanak a baloldali EP-képviselőknek


Brüsszel bosszúpolitikája csúfot űz Magyarországból és az egész európai uniós intézményrendszerből – jelentette ki Hidvéghi Balázs fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő a Facebook-oldalán kedden közzétett videóban.

Kifejtette: Brüsszelben „már nem is próbálkoznak azzal, hogy véka alá rejtsék a politikai alapú zsarolásokat”. Elisabetta Gualmini szociáldemokrata EP-képviselő pár nappal ezelőtt azt mondta az Európai Parlament plenáris ülésén: továbbra is nyomást kell gyakorolni az Európai Bizottságra, hogy ne adjon semmilyen pénzeszközt Magyarországnak – közölte.

Úgy látja, teljesen nyilvánvaló, hogy a tények és a jog már semmit nem számítanak a baloldali EP-képviselőknek.

„Ez egy leplezetlen, cinikus politikai zsarolás”, egyedüli céljuk, hogy a háborúval, a migrációval és a gyermekvédelemmel kapcsolatos politikai álláspontja miatt büntessék Magyarországot, és megakadályozzák, hogy a magyar emberek hozzájussanak a nekik jog szerint járó uniós pénzekhez – vélekedett.


Kitért rá: a baloldali képviselő azt is hozzátette, most ugyan visszavonják a magyar jogállamisági vitát, de csak azért, hogy később, novemberben újra napirendre vehessék. Ezzel a módszerrel akarnak időt húzni, elnyújtva a politikai nyomásgyakorlást – mondta.

Hidvéghi Balázs kijelentette: ez felháborító és elfogadhatatlan. Nincs helye az efféle politikai zsarolásnak az európai politikában, éppen ezért Brüsszelben változás kell, és ezt a változást a jövőre esedékes EP-választásokon lehet elérni – hangsúlyozta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések