A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Havas bejelentette: simán beadom magamnak az extraadag inzulint


Hosszú interjút adott a 24.hu-nak Havas Henrik újságíró, műsorvezető, amiben az újságírói és televíziózós pályafutásáról, a Heti Hetesről és a Mokkáról, valamint a családjáról is beszélt. A legérdekesebb mondatokból válogattunk.

- 1999-ben felemás érzésekkel ült be az RTL Klub új műsorába, a Heti Hetesbe, amit egy szar bulvárnak tartott. „Viszont kézbe adtak adásonként kétszázötvenezer forintot, az havi egymillió.”

- Később havi négymillióért volt hajlandó bohóckodni a TV2-n a Mokka műsorvezetőjeként.

- „Amúgy azzal a feltétellel vállaltam el a Mokkát, hogy visszajárhatok a Heti Hetesbe. De az RTL-nek már nem kellettem, leárulóztak, és csak kivételes alkalmakon hívtak, például Bajor Imi halálakor.”

- „Én soha senkit nem hívtam fel, hogy munkát, szerződést kérek, se rádiót, se televíziót, se könyvkiadót. Engem felkérnek, aztán vagy igent mondok, vagy nemet.”

- „A legkomolyabban megbántam, hogy belevágtam a televíziós cirkuszba. Mondjuk jól szórakoztam, de így utólag, Jézus Mária, borzasztó az egész! Kizárólag írnom kellett volna. Bármit. Mindenre alkalmas lettem volna, ami írás.”

- Szerinte a képességeivel simán lehettem volna menő forgatókönyvíró Hollywoodban.

- Azt mondta, ha nem látja moziban a Nagyítás és az Unokafivérek című filmeket, akkor „érettségi után sitty-sutty kimegyek Németországba, onnan tovább Amerikába, és jöhet akár a hollywoodi karrier”.

- Életképtelennek tartja magát. „Fater és a nagymama is baromi jól keresett, ha kiejtettem a számon, hogy kérek egy versenykerékpárt, azonnal megkaptam. Magnóm is nekem volt először az osztályban. (…) A seggem alá toltak mindent, nem jártam menzára, nem voltam kollégista, a nagyanyám reggeltől estig kiszolgált. Mióta pedig megnősültem, a Havasné szolgál ki.”

- Apai ágon óbudai sváb, Rokobauer néven anyakönyvezték, de később az apja, miután belépett a kommunista pártba, felvett egy magyaros nevet.

- Miért pont Havas? „Arra több verzió él. Az egyik, hogy egy barátját Havasnak hívták. A másik, hogy felütötte a telefonkönyvet, és a Havasnál nyílt ki. S az is minden bizonnyal a Havas mellett szólt, hogy alliterál a Henrikre.”

- Azt mondta, sosem érdekelte, ha a neve miatt valaki zsidónak gondolta. „Én legalább be merem vallani, hogy örülök, hogy nem vagyok se zsidó, se cigány, se mozgássérült, se alacsony, se kopasz, se meleg, hanem egy tök átlagos katolikus vagyok.”

- „Aki azt mondja, hogy állati jó lenne cigánynak lenni, annak elment az esze. Ugyanis nem jó cigánynak lenni, ebben az országban különösen nem.”

- Azt mondta, abszolút nem érdekli a halál, és pártolja az eutanáziát. „Adott esetben nem remegne meg a kezem, hogy beadjam magamnak az extraadag inzulint. Most, mielőtt bementem a szívműtétre, végrendelkeztem.”

- „Életemben kétszer sírtam, először, amikor a nagymamám meghalt, másodszor, amikor el kellett altatni a kutyámat.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések