A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fellángoltak az indulatok az albán parlamentben

Ellenzéki képviselők hétfőn újból megzavarták az albán parlament ülésszakát a Szocialista Párt vezette kormány „tekintélyelvű hatalma” ellen tiltakozva.

Az ellenzéki Demokrata Párt képviselői székeket halmoztak egymásra az ülésterem közepén, és füstgyertyákat gyújtottak, amikor Edi Rama kormányfő megérkezett, és leült szavazni a jövő évi költségvetésről. Az ellenzéki képviselőket testőrök akadályozták meg abban, hogy közel kerüljenek a kabinet tagjaihoz.

A kormányzó Szocialista Párt (PS), amely 74 képviselőt küldött a 140 tagú törvényhozásba, gyors szavazás keretében, 5 perc alatt lezárta az ülésszakot. A különböző költségvetési tételekről később várható tárgyalás.

Az egyik meggyújtott füstgyertya miatt kisebb tűz keletkezett, amelyet az ellenzéki képviselők oltottak el.

Az ellenzék parlamenti bizottságot szeretne felállítani Edi Rama és más vezető kormánytisztviselők feltételezett korrupciós ügyeinek kivizsgálására, de a szocialisták szerint a bizottság megalakítása nem felelne meg az alkotmányos feltételeknek.

Gazmend Bardhi ellenzéki képviselő azt mondta: „Azért küzdünk, hogy megmutassuk: a parlament nem képviseli az albánok érdekeiket”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések