A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ismét megtámadták a holland jobboldal vezetőjét - most sörösüveggel estek neki


A holland Fórum a Demokráciáért párt elnöke, Thierry Baudet-t ismét támadás érte, ezúttal saját hazájában. Erről maga a párt számol be az X-en. Baudet-t azóta egy groningeni kórházban baleseti sebész kezeli.

"Úgy tűnik, hogy minden rendben lesz" - írta a politikus.

Az incidens egy groningeni kocsmában tartott rendezvényen történt. Ott az FVD szerint a holland politikust hirtelen tarkón vágták egy sörösüveggel, "és a halántékának szélén, közvetlenül a szeme mellett is eltalálták".

A Baudet-t a kávézóban ért támadásról készült videók az X-en keringenek. A párt szerint egy biztonsági őr is megsérült.

A holland politikusnak eredetileg ma este Zwolle-ban kellett volna részt vennie egy találkozón, de az elmaradt - írja az ANP. Egy gyanúsítottat letartóztattak a támadásban való esetleges részvétel miatt. Ezt a rendőrség az RTL Nieuws beszámolója nyomán erősítette meg.

Múlt hónapban Baudet-t esernyővel támadták meg, amikor Belgiumban, Gentben beszédet akart tartani. Ott könnyű agyrázkódást szenvedett. Ezután több napra felfüggesztette választási kampányát. A Fórum a Demokráciáért közölte, hogy "további biztonsági intézkedéseket" fontolgat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések