A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy osztrák faluban idén kitiltották a Mikulást az óvodából – problémát jelent a püspöksüvegen látható kereszt


Az óvoda azt szeretné, ha a gyerekek szavaznának arról, hajlandóak-e elfogadni az édességet „egy kereszténytől“.


Évtizedek óta most fog először előfordulni, hogy a Mikulás nem látogathatja meg a gyerekeket az osztrák Plainfeld falu (Salzburg) óvodájában. A Salzburger Nachrichten jelentése szerint az illetékesek idén nem akarják a Mikulást a gyerekekhez engedni.

A probléma ugyanis az, hogy a Mikulás hagyományosan püspöksüveget visel jól látható keresztény kereszttel.

A jelentés szerint a „sokszínűség” és a „kulturális különbségek” az oka annak, hogy az óvodában megszüntetik a Mikulás-járást. Ráadásul az óvoda azt is hozzátette, hogy sok gyerek fél a piros ruhás férfitól, aki december 6-án édességet osztogat a kicsiknek.  

A falu 14 éve hivatalban lévő néppárti (ÖVP) polgármesterét, Wolfgang Ganzenhubert meglepte ez a magyarázat. Elmondása szerint felháborodott szülők keresték meg, mert nem értették, miért törik meg a szokást annyi év után.

A tiltakozások hatására a tanárok most azt fontolgatják, hogy a gyerekek szavazzanak arról, hogy hajlandóak-e elfogadni az édességet „egy kereszténytől“.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések