Ezzel az egészben sült, mutatós karfiollal nem csak a vegetáriánus barátokat, családot varázsolhatod el, valódi ízbomba, mindenki szeretni fogja.
Hiába egy vega fogásról van szó, nagyon laktató, és valódi ízbomba. Míg a belseje puha és krémes lesz, kívül szépen rápirul a máz. Ha azt szeretnéd, hogy mindenhol átjárja a szósz a zöldséget, ne egészben, hanem rózsáira bontva süsd meg, igaz, úgy kevésbé lesz látványos.
Hozzávalók:
👉 1 db karfiol
👉 1 fej vöröshagyma
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 4 db chilipaprika
👉 0,6 dl ananászlé
👉 2 ek fehérborecet/rizsecet
👉 4 ek olaj
👉 fél tk római kömény
👉 2 tk fűszerpaprika
👉 ízlés szerint só, bors
👉 citromlé (a tálaláshoz)
👉 petrezselyem (a tálaláshoz)
Elkészítés:
Készítsük elő a karfiolt: vágjuk le a szárát, szedjük le a leveleit.
Forrósítsunk egy lábasban sós vizet. Tegyük bele az egész fej karfiolt, főzzük 8 percig. Utána szűrjük le, tegyük félre.
Közben a vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk finomra, a fokhagymát reszeljük le. A chiliket vágjuk karikákra.
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
Forrósítsunk 2 ek. olajat egy serpenyőben, dobjuk rá a hagymát és a chilit, 5-10 perc alatt dinszteljük puhára őket. Az utolsó 1 percben adjuk hozzá a fokhagymát is.
A dinsztelt zöldségeket tegyük egy aprítógépbe az ananászlével, ecettel, 2 ek. olajjal, fűszerekkel együtt. Pürésítsük le a hozzávalókat.
A karfiolt tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd oszlassuk el rajta a szószt. Fordítsuk meg, az alját is kenjük be vele. Próbáljunk meg a rózsák közé is juttatni belőle.
A lekent karfiolt állítsuk a talpára, majd toljuk a sütőbe 20-25 percre, míg megpuhul és szépen megpirul. (A sütési idő a karfiol nagyságától is függ.)
A kész karfiolt locsoljuk meg citromlével, és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
0 Megjegyzések