A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Édes-savanyú karfiol egészben sütve: szépen megpirul rajta a máz


Ezzel az egészben sült, mutatós karfiollal nem csak a vegetáriánus barátokat, családot varázsolhatod el, valódi ízbomba, mindenki szeretni fogja.


Hiába egy vega fogásról van szó, nagyon laktató, és valódi ízbomba. Míg a belseje puha és krémes lesz, kívül szépen rápirul a máz. Ha azt szeretnéd, hogy mindenhol átjárja a szósz a zöldséget, ne egészben, hanem rózsáira bontva süsd meg, igaz, úgy kevésbé lesz látványos.

Hozzávalók:

👉 1 db karfiol
👉 1 fej vöröshagyma
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 4 db chilipaprika
👉 0,6 dl ananászlé
👉 2 ek fehérborecet/rizsecet
👉 4 ek olaj
👉 fél tk római kömény
👉 2 tk fűszerpaprika
👉 ízlés szerint só, bors
👉 citromlé (a tálaláshoz)
👉 petrezselyem (a tálaláshoz)

Elkészítés:

Készítsük elő a karfiolt: vágjuk le a szárát, szedjük le a leveleit.

Forrósítsunk egy lábasban sós vizet. Tegyük bele az egész fej karfiolt, főzzük 8 percig. Utána szűrjük le, tegyük félre.

Közben a vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk finomra, a fokhagymát reszeljük le. A chiliket vágjuk karikákra.

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.

Forrósítsunk 2 ek. olajat egy serpenyőben, dobjuk rá a hagymát és a chilit, 5-10 perc alatt dinszteljük puhára őket. Az utolsó 1 percben adjuk hozzá a fokhagymát is.

A dinsztelt zöldségeket tegyük egy aprítógépbe az ananászlével, ecettel, 2 ek. olajjal, fűszerekkel együtt. Pürésítsük le a hozzávalókat.

A karfiolt tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd oszlassuk el rajta a szószt. Fordítsuk meg, az alját is kenjük be vele. Próbáljunk meg a rózsák közé is juttatni belőle.

A lekent karfiolt állítsuk a talpára, majd toljuk a sütőbe 20-25 percre, míg megpuhul és szépen megpirul. (A sütési idő a karfiol nagyságától is függ.)

A kész karfiolt locsoljuk meg citromlével, és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések