A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Biden aláírta az ideiglenes amerikai költségvetési törvényt Ukrajna támogatása nélkül


Joe Biden amerikai elnök aláírta az Ukrajnának nyújtott segélyek nélküli kormány átmeneti finanszírozásáról szóló törvényt. Ezt a Fehér Ház honlapján közölték.

A dokumentum nem tartalmazza az Izraelnek szánt támogatást sem.

A törvény aláírásával megakadályozták a shutdownt, vagyis a kormányzat leállását, amely november 17-én bekövetkezhetett volna. A dokumentum 2024. január 19-ig biztosítja a szövetségi ügynökségek finanszírozását.

A kongresszusban az új házelnök, Mike Johnson terjesztette be. Az Izraelnek és Ukrajnának nyújtott támogatás nem szerepelt a törvényjavaslatban. Most ezt a kérdést külön kell majd tárgyalni. Biden 106 milliárd dollárt kért ezekre a célokra, de nem kapott egyértelmű támogatást a kongresszusban. A képviselőház, amelyben a republikánusoké a többség, megszavazta, hogy csak Izraelnek juttassanak segélyt, de a demokraták által ellenőrzött szenátus megakadályozta ezt a kezdeményezést. Biden már közölte, hogy nem fogja aláírni azt a törvényjavaslatot, amely csak Izraelnek juttatna segélyt Ukrajna nélkül, ha a kongresszus jóváhagy egy ilyen dokumentumot.

Tegnap az amerikai szenátus megszavazta azt a törvényjavaslatot, amely az amerikai kormány munkájának finanszírozását az Izraelnek és Ukrajnának nyújtott további segélyek nélkül biztosítja. A dokumentum mellett 87 szenátor szavazott, 11 ellene szólalt fel.

Emlékeztetnek, a kongresszus képviselőháza november 14-én hagyta jóvá a törvényjavaslatot. Azt 336 kongresszusi képviselő támogatta, 95 ellenezte.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések