A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Banános fordított torta kakaós alappal: mutatós édesség semmi munkával


A banános fordított torta kakaós tésztából is ellenállhatatlan lesz.


Fordított tortát sokféle gyümölcsből készíthetsz: most egy banános receptet mutatunk, de a körtés vagy az ananászos változat is nagyon finom. Az édesség lelkét a sok-sok vajon karamellizádódott cukor és gyümölcs adja, amelyet a sütés végén fordíts meg, így kerülnek majd a torta tetejére.

Hozzávalók 12 szelethez

A gyümölcsös részhez:
👉 5 dkg vaj
👉 2 banán
👉 0.5 bögre barna cukor

A tésztához:
👉 15 dkg liszt
👉 15 dkg porcukor
👉 15 dkg vaj
👉 2 tojás
👉 2 evőkanál kakaópor
👉 1 dl habtejszín
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 teáskanál sütőpor
👉 0.25 teáskanál szódabikarbóna

Elkészítés:

Egy 26 centis tortaformát jó vastagon kenj ki vajjal. Szórd meg egyenletesen barna cukorral, majd karikázd rá a banánt. A tésztához a puha vajat keverd habosra a kétféle cukorral, majd add hozzá a tojásokat és a tejszínt. A lisztet egy másik tálban vegyítsd el a kakaóporral, a szódabikarbónával és a sütőporral, és forgasd a nedves hozzávalókhoz.

Öntsd az egészet a formában várakozó banánkarikákhoz, majd told 160 fokos sütőbe nagyjából 45 percre. Amikor a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta, vedd ki, és borítsd ki egy tálcára vagy deszkára. Így a gyümölcs a tetejére kerül.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések