A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az ENSZ elé kerül az amerikaiak Északi Áramlatot ért terrortámadása


Az ENSZ Biztonsági Tanácsa november 8-án, szerdán ül össze, hogy megvitassa az orosz Északi Áramlat gázvezetékek elleni szabotázs ügyét – közölte az Orosz Hírek Brazília állandó ENSZ-képviseletére hivatkozva. 


A tárgyalásra zárt ajtók mögött, az Ukrajnáról szóló nyílt ülés után kerül sor, amit az ukrán hadsereg legutóbbi, Donyeck elleni halálos rakétatámadásával összefüggésben hívtak össze.

Tavaly szeptember 27-én a Nord Stream AG bejelentette, hogy egy nappal korábban „példátlan károkat” szenvedett az Északi Áramlat és az Északi Áramlat 2 tengeri vezeték. Svéd szeizmológusok szeptember 26-án két robbanást regisztráltak. Az orosz főügyészség a gázvezetékek megrongálódása után nemzetközi terrorcselekmény miatt indított büntetőeljárást.

Február 8-án Seymour Hersh amerikai oknyomozó újságíró névtelen forrásokra hivatkozva közzétett egy cikket, amelyben azt állította, hogy az amerikai haditengerészet búvárai 2022 júniusában a BALTOPS haditengerészeti gyakorlat leple alatt robbanószerkezeteket helyeztek el az Északi Áramlat 1 és 2 gázvezetékek alatt, majd a norvégok három hónappal később aktiválták a bombákat.

Az újságíró szerint az akcióról szóló döntést Joe Biden amerikai elnök személyesen hozta meg, miután kilenc hónapon át tárgyaltak a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadóival.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések