A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az RT főszerkesztője a Bloombergnek: köpünk a szankciókra


Nem voltak túl hatékonyak az Európai Unió szankciói, amelyek célja az orosz állam által támogatott médiumok hozzáférésének korlátozása volt – ismerte el az amerikai Bloomberg csütörtöki cikke. 

“Úgy tűnik, hogy a Kreml nevet a végén”, és az ilyen médiumok, köztük az RT és a SputnikNews, továbbra is könnyen elérhetők a tüköroldalak rendszerén keresztül – olvasható a cikkben.

Köpünk a szankcióitokra” – mondta az RT főszerkesztője, Margarita Simonjan az üggyel kapcsolatban a sajtóirodája által a Bloombergnek eljuttatott megjegyzésekben.
A Bloomberg becslései szerint az RT legalább 19 tüköroldalt használt, hogy az uniós közönség számára hozzáférést biztosítson tartalmaihoz.

Fő domainjét, az RT.com-ot nem sokkal a Moszkva és Kijev közötti konfliktus 2022 februárjában történt kirobbanása után blokkolták a ‘szólás- és sajtószabadság védelmére’ oly büszke Európai Unióban.

Az egyik tüköroldal, nevezetesen a swentr.site (azaz az “RT News” tükrözése) csak októberben közel 3 millió látogatót ért el – jegyezte meg a Bloomberg a Semrush adatforgalom-számlálóra hivatkozva.

A fő domain az RT.COM, annak ellenére, hogy több országban is blokkolva van, még mindig hatalmas, 141 millió látogatást gyűjtött ugyanebben az időszakban – tette hozzá.
A cikk Tobias Senzig, a luxemburgi Tageblatt című napilap főszerkesztőjének e hónap elején megjelent írását idézte.

Senzig azt sérelmezte, hogy az EU elmulasztotta korlátozni a SputnikNews és az RT hozzáférését. Elismerte, hogy az orosz állami médiumok elleni fellépés “sokat ígért, de keveset teljesített”, miközben az “oroszbarát narratívák” egyre népszerűbbek lettek az unióban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések