A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ferenc pápa szerint az izraeli-Hamász konfliktus túlmutat a háborún és "terrorizmusba" torkollik


A pápa szerint mind az izraeli, mind a palesztin közösség szenved, és békére szólított fel.

Ferenc pápa szerdán azt mondta, hogy a közel-keleti helyzet a háborún túl a terrorizmusba torkollott.

A pápa kijelentése azután hangzott el, hogy két különálló küldöttséggel találkozott, egy izraeliekből álló küldöttséggel, akiknek a Hamász túszul ejtette rokonait, és egy palesztinokból álló küldöttséggel, akiknek rokonait izraeli börtönökben tartják fogva.

A római katolikus egyházfő a vatikáni Szent Péter téren szerdán korábban elmondta, hogy mindkét közösség "sokat szenved", és hozzátette, hogy a Közel-Keleten "túlléptünk a háborúkon", és a "terrorizmusnál tartunk" - írja az Avvenire, a katolikus egyházhoz kötődő olasz lap.

A pápa békeimára is felszólított: "Imádkozzunk a palesztin népért, imádkozzunk az izraeli népért, hogy eljöjjön a béke". Nyomatékosan felszólította a jelenlévőket, hogy ne feledkezzenek meg a világ más részein zajló konfliktusok áldozatairól, "különösen a kedves ukrán népekért, a megkínzott Ukrajnáért".

Ferenc pápa megjegyzései az izraeli kormány és a Hamász között létrejött megállapodás nyomán hangzottak el, amelynek értelmében 50 izraeli túszt engednek szabadon 150 palesztin fogoly szabadon bocsátásáért cserébe - írja a média.

A hónap elején a pápa megismételte az Izrael és Palesztina közötti ellenségeskedések beszüntetésére vonatkozó kérését, és "sokkal több" humanitárius segélyt kért Gázának.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések