A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A főváros feljelentést tesz hivatali hatalommal való visszaélés miatt a szolidaritási hozzájárulás ügyében


Ismeretlen tettes ellen hivatali hatalommal való visszaélés miatt feljelentést tesz a fővárosi önkormányzat, mert a szolidaritási hozzájárulás vitatott mértéke miatt indult perhez kapcsolódóan elrendelt azonnali jogvédelem ellenére a Magyar Államkincstár 5,6 milliárd forint értékben inkasszót gyakorolt a főváros számlája felett - közölte Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes egy csütörtöki budapesti háttérbeszélgetésen.

Elmondta, az államkincstár két hónapon át betartotta a bírósági döntést, azonban novemberben két hónapnyi nettó befizetés összegét "leemelte". "Megítélésünk szerint ez teljesen ellentétes az azonnali jogvédelemről szóló bírósági döntéssel" - tette hozzá.

Kiemelte, a bíróság által elrendelt azonnali jogvédelem arról szól, hogy annak hatálya alatt nem lehet érvényesíteni az inkasszót, de ezt megtették.

"Ez olyan súlyos beavatkozás volt ebbe az ügybe", hogy ezért a fővárosi önkormányzat feljelentést tesz

- mondta Kiss Ambrus.

Emlékeztetett, a szolidaritási hozzájárulás vitatott mértéke miatt indult perhez kapcsolódóan a bíróság szeptember 27-én elrendelte az azonnali jogvédelmet, azaz megtiltotta, hogy a per ideje alatt a főváros szerinti jogtalan követelést az állam inkasszó segítségével érvényesítse.

A fővárosi önkormányzat és az állam közötti perben jövő kedden tartanak tárgyalást, amelyen akár ítélet is születhet

- mondta a főpolgármester-helyettes.

Kiss Ambrus megjegyezte, nincsen illúziójuk arról, hogy a hivatali hatalommal való visszaélés kapcsán "objektív nyomozást folytatna le a nyomozó hatóság", de ezt "szó nélkül nem hagyhatjuk".
A főpolgármester elmondta azt is, nemcsak az inkasszót hajtották végre, hanem a fővároshoz csütörtökön megérkezett a következő beszedésre vonatkozó levél is, amelyben 3,87 milliárd forint befizetését követelik.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések