A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A kommunista diákok ezúttal a LMBTQ-paganda mellett szerveznek akciót a Néprajzi Múzeumba


Az Egységes Diákfront "múzeumlátogatást" szervez csütörtökre amiatt a fotókiállítás miatt, amit elkordonozott a Néprajzi Múzeum. A diákok arra kérik az igazgatót, hogy szüntessék meg a korlátozást, ugyanis szerintük ez cenzúra. 

A  World Press Photo kiállítással kapcsolatos botrány közepette a Néprajzi Múzeum elhelyezett egy kordont Claudia Andujar magyar származású brazil fotóművész képei előtt, mondván, a fotókat csak 18 éven felüliek tekinthetik meg. Az Indiánok. Lelkek. Túlélők. című fotósorozat a brazil őserdőben élő janomami indiánokat mutatja be, a képeken pedig meleg férfiak tűnnek fel - írja a Blikk

A portál szerint a múzeum L. SImon László kirúgása után nem merte megkockáztatni, hogy a képek korlátozás nélkül legyenek megtekinthetők, így kordonokkal és külön teremőrrel védik ezeket a fotókat. Miközben a múzeum honlapján továbbra is hirdetik Andujar fotóit, az intézmény nyilvánosan még nem indokolta meg, mi áll a döntés hátterében.

A kordonozás miatt az Egységes Diákfront most akcióba lendül. A közösségi oldalaikon jelentették be, hogy november 16-án bevonulnak az intézménybe, hogy felszólítsák az igazgatót a kihelyezett kordonok eltávolítására. A bejegyzésben kiemelik, hogy szerintük cenzúráról van szó, vagyis a művészet korlátozásáról.

„A művész fotói a janomami törzset mutatják be, ezáltal a valóságot tárják az alkotást megtekintők elé. A valóság akkor is valóság, ha egy politikai erő azt megpróbálja eltörölni”

– olvasható a bejegyzésben. Kiemelik azt is, hogy amennyiben az igazgató nem tesz eleget a kérésüknek, tehát továbbra is marad a kordon a fotósorozat előtt, lemondásra szólítják fel.

A diákok csütörtök délután 5-re tervezik az akciót.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések