A csirkehúsleves sok zöldséggel és kaporral tápláló, egészséges, és jól előkészíti a gyomrot a második fogásnak.
A könnyű, mégis vitamindús kapros csirkehúsleves combfiléből készül. Ez a húsrész szaftosabb, mint a mell, de ugyanolyan könnyű dolgozni vele. Ha lassú tűzön, sokáig főzöd, a zöldségekből az összes vitamin belefő a lébe, így lesz belőle igazi kincs az őszi megfázásos időszakban.
Hozzávalók 6 személyre
👉 40 dkg csirkecombfilé
👉 3 l víz
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 3 szál zellerzöld
👉 1 hagyma
👉 1 sárgarépa
👉 1 fehérrépa
👉 1 evőkanál egész bors
👉 1 evőkanál egész szegfűbors
👉 1 evőkanál só
👉 1 csokor kapor
👉 1 marék cérnametélt
👉 0.25 zellergumó
Elkészítés:
A filézett csirkecombdarabokat egészben tedd egy fazékba. Add hozzá a megpucolt, egészben hagyott hagymát és fokhagymagerezdeket, a szintén megtisztított, nagy darabokra vágott sárgarépát, fehérrépát és zellert. Tegyél mellé egész zellerzöldet, ízesítsd sóval, egész borssal és szegfűborssal. Tedd fel főni. Amint felforrt, vedd a lángot a lehető legkisebbre, és így gyöngyöztesd nagyjából másfél órát, amíg a hús és a zöldségek is megpuhulnak. Az elején keletkezni fog hab, azt kanállal halászd le.
A főzés utolsó tíz percében dobj mellé egy marék cérnametéltet, és szórd meg apróra vágott kaporral. Így főzd még nagyjából öt percig, amíg a tészta megpuhul. Tálalás előtt a húst halászd ki belőle, kockázd fel, és tedd vissza a levesbe.
0 Megjegyzések