A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vádat emeltek egy középiskolás diákkal szemben, aki drogot árult Keszthelyen


A fiatalt a gyanús postai küldemények átvizsgálása útján érték tetten


A Zala Vármegyei Főügyészség vádirata szerint egy keszthelyi fiatalember, aki az egyik helyi középiskola technikumában tanul, 2022 szeptemberétől internetes oldalakról rendelt különféle kábítószereket (LSD-t, extasyt, speedet és kokaint) azzal a céllal, hogy azok értékesítésével szerezzen jövedelmet – számolt be a Liner.

A titkosított internetes oldalakról rendelt kábítószerekért kriptovalutával fizetett, rendszeres vásárlói között pedig keszthelyi barátok és ismerősök voltak. Ők a kapott drogokért úgy fizettek, hogy a kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó ismerősük bankszámlájára utalták a pénzt (volt eset, amikor 200 ezer forintot fizettek ki).

A vádlott lakásán tartott házkutatás során a rendőrök az értékesítések után megmaradt, jelentős mennyiségű kábítószert találtak és foglaltak le. Mint kiderült, a fiú nem fogyasztott a kábítószerekből, a kereskedéssel csak anyagi helyzetén akart javítani – áll az ugyeszseg.hu oldalán közzétett sajtóközleményben.

De arra is fény derült, hogy az általa külföldről, főleg Hollandiából megrendelt kábítószerek 2022 őszén, nemzetközi postaforgalomban érkeztek meg Magyarországra, s a fiatalt a gyanús postai küldemények átvizsgálása útján érték tetten a hatóságok – írták.

A közlemény szerint a Zala Vármegyei Főügyészség jelentős mennyiséggel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a fiatalemberrel szemben, illetve börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések