A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

16 éves migránsfiú gyilkolt meg három embert Svédországban


A kiskorú elkövetőt feltehetően egy török migránsbanda bérelte föl


Svédországban őrizetbe vettek egy 16 éves szomáliai bevándorlót, akit három ember meggyilásával vádolnak – írja a Samnytt hírportál alapján a Ripost. A feltétezett elkövetőt hétfő este fogták el, miközben taxival próbált elmenekülni az otthonából, ahova házkutatás céljából vonult ki a rendőrég. A fiúnál egy félautomata gépkarabély és több száz töltényt találtak – a gyilkosságokat feltehetően ezzel a fegyverrel követte el. Amikor az egyenruhások megbilincselték, a fiú elhányta magát és eszméletét vesztette.

Sajtóbeszámolók szerint a fiatal migránst egy Tulilinge városában elkövetett kettős gyilkosság miatt kőrözték. A Stockholmtól pár kilométerre található településen péntek éjjel lőttek rá gépfegyverrel egy köztiszteletben álló svéd művész villájára. Az épületben alvó család két nő tagját, egy 20 éves lányt és a 60 éves édesanyját érte találat, mindketten életüket vesztették.

A fiú elfogása után az stockolmi kerületi ügyészség arról adott tájékoztatást, a fiút egy harmadik gyilkosság elkövetésével is meggyanúsították. A vádhatóság közlése szerint csütörtök éjjel Hägersten városában egy édesapa vesztett életét, két lánygyermeke pedig könnyebb sérülést szenvedett, miután az utcáról beleeresztettek egy sorozatot a házukba. A bizonyítékok alapján ezt a lövöldözést is a 16 éves vádlott követte el – írták.

Rendőrségi forrásokra hivatkozva egyes hírportálok arról számoltak be, hogy a szomáliai fiút egy török bevándorlókból álló bűnbanda bérelte fel, hogy leszámoljon a velük szemben álló kurd csoportok vezetőivel. A pénteken elkövetett kettős gyilkosság alkalmával azonban ez nem sikerült neki, ugyanis a kurdok háza helyett egy svéd család otthonára nyitott tüzet.

A meg nem nevezett 16 éves gyanúsított a délnyugat-szomáliai Bardere városában született, majd 2017-ben érkezett illegálisan Svédországba az édesanyjával és öt testvérével. Miután ideiglenes tartózkodási engedélyt kaptak, a család Linköpingben telepedett le.

Fiatal kora ellenére a fiú nem volt ismeretlen a rendőrség számára. Korábban 28 alkalommal vették őrizetbe olyan bűncselekmények vádja miatt, mint könnyű testi sértés, kábítószer terjesztés és bolti lopás – írták.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések