A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ungár Péter örülne, ha az LMP lehetne a DK SZDSZ-e


A Válasz Online-nak adott interjúban arról beszélt az LMP társelnöke, hogy Orbánt és Gyurcsányt is kimagasló tehetségnek tartja.

Ungár Péter, az LMP társelnöke  a Válasz Online-nak adott interjúban arról beszélt, örülne neki, ha az LMP együtt kormányozna a DK-val, de elmondta a véleményét a többi ellenzéki pártról is. Az is szóba került, mi a baja Karácsony Gergellyel.

Ungár szerint Karácsony főpolgármesterként nem valósította meg a programot, amit vállalt.

„Ennek nem csak ő az oka, pandémia is volt, a kormány is elvont pénzeket, de azért az hadd ne legyen már a világ fideszbérenckedése, ha megvizsgáljuk, hogy mit tett meg és mit nem, aztán ez alapján hozzuk meg a döntésünket a további támogatásáról” – fejtette ki álláspontját.

Hozzátette, Karácsonynak minden felmérés szerint pont annyi esélye van a Fidesz jelöltjével szemben, mint az úgynevezett ismeretlen ellenzéki jelöltnek.

Mi is olyanok vagyunk már, mint a Fidesz, hogy ha egyszer valaki beült egy székbe, akkor azt csak Orbán Viktor, esetleg a Jóisten tudja elmozdítani?”

– tette fel a kérdést.

„Tény, hogy Gyurcsány Ferencről radikálisan megváltozott a véleményem 2010 óta. Úgy, hogy egyébként 2006-ban még kint voltam az összes tüntetésen ellene. Csakhogy az őszödi beszéd a Kossuth Rádióban jött le. Ez lényegi különbség ahhoz a rendszerhez képest, amelyben most élünk” – nyilatkozta, és hozzátette – „Most meg már az a divatos ellenzéki állítás, amit Donáth Anna is megírt múlt héten a Válasz Online-ra: hogy Gyurcsány Ferenc egyenlő Orbán Viktor. Ez viszont egyszerűen nem igaz.”

A Gyurcsány-Orbán párhuzammal kapcsolatban azt mondta:

Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc is kimagasló tehetség.

Arra a felvetésre, hogy örülne-e, ha 2026-tól az LMP a DK SZDSZ-e lenne a parlamentben, azt mondta:

„Nem lenne ez olyan rossz. Ha valami hiányzik ebből az országból, az egy veszekedős koalíciós kormány, ahol senkinek az akarata nem tud száz százalékig érvényesülni. Ahol ellentartás és vita van.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések