A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Melengető körtés zellerkrémleves: zöldfűszerek is kerülnek a fazékba


Körtével készítve még finomabb lesz a zellerkrémleves: csodás és egyszerű receptet mutatunk.


A zellerkrémleveshez nagyon jól mennek a különböző gyümölcsök: az almás változat mellett most ismerkedj meg egy körtés recepttel! Különösen jól mennek hozzá az illatos, friss rozmaringágak. Ha házi alapléből főzöd, nemcsak az ízei jönnek ki jobban, hanem abban is biztos lehetsz, hogy az ebéded tele lesz vitaminnal.

Hozzávalók 4 személyre

👉 2 szál rozmaring
👉 1 l alaplé
👉 1 dl tejszín
👉 1 nagy körte
👉 1 kis hagyma
👉 1 evőkanál rizs
👉 0.5 zeller
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:

A hagymát aprítsd fel, és olívaolajon párold puhára. Közben a körtét és a zellert is tisztítsd meg, kockázd fel. Dobd a puha hagymára, sózd, borsozd, és pirítsd meg őket kevergetve öt perc alatt.

Öntsd fel az alaplével, add hozzá a száráról letépkedett friss rozmaringot, egy evőkanál rizst, és főzd puhára az egészet nagyjából húsz perc alatt. Pépesítsd botmixerrel vagy turmixgépben, majd kanalazd vissza a lábosba. Öntsd fel a tejszínnel, és forrald össze. Jól megy mellé a pirítós kenyér, de önmagában is finom.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések