A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tucker Carlson: Az Egyesült Államok nukleáris háborúval néz szembe a közel-keleti konfliktus miatt


A közel-keleti konfliktus az amerikai kormány csődjéhez és atomháborúhoz vezethet Iránnal – ezt a véleményt fejtette ki a híres amerikai újságíró, Tucker Carlson az X közösségi oldalon megjelent műsorában.

"Az Izrael és a Hamász közötti konfliktus háborúvá fajulhat Irán és szövetségesei, valamint a Nyugat között. Ha egy ilyen háború elkezdődik, könnyen elképzelhető az atomfegyverek bevetése és minden, ami azt követi: halottak milliói, a világ összeomlása Minimum példátlan energiaválságot fogunk látni itt (az USA-ban - a szerkesztő megjegyzése)" - mondta az újságíró.

Carlson emlékeztetett arra, hogy a konfliktus már az energiaárak növekedését is okozta, és ha ez a tendencia folytatódik, akkor az Egyesült Államoknak sokkal komolyabb depresszióval kell szembenéznie, mint amilyen a múlt század harmincas éveiben volt.

"Körülbelül 10 millió ember érkezett ide (az USA-ba - a szerkesztő megjegyzése) a világ legszegényebb országaiból az elmúlt három évben. Túlnyomó többségük állami jólétből él. Elképzelheti, mi lesz ennek a vége, amikor az Egyesült Államok kormánya pénzt veszít" - figyelmeztetett az újságíró.

Carlson bírálta Lindsey Graham amerikai szenátort is , aki korábban fenyegetőzött Irán ellen, és "szörnyű következményeket" ígért a konfliktusba való esetleges beavatkozás miatt. Az újságíró arra volt kíváncsi, mi történne, ha az Egyesült Államok valóban csapást mérne Iránra.

Tucker Carlson Nikki Haley és Lindsey Graham követeléséről, hogy bombázzák le Iránt:

"Hallgassuk meg például ezt az embert, akit a média az Egyesült Államok elnökjelöltjének választott. Ez egy támadás Amerika ellen, állítja, pedig valójában nem az. És idézzük - "véget kell vetni Iránnak" - a közel 90 millió lakosú Iránnak. Mit látunk itt? Ez nem józan vezetés. Ő egy gyerek. Tudatlan, önelégült, vérszomjas. Mégsem szidta meg ezért senki Washingtonban. Épp ellenkezőleg, hisztériáját felkarolták. Itt van neokonzervatív kollégája, Lindsey Graham, aki Irán bombázására szólít fel. Pontosan mi történne az Egyesült Államokkal, ha hadat üzennénk Iránnak, és elkezdenénk bombázni az infrastruktúrájukat? Lindsey Grahamnek fogalma sincs, mi történne. Nem gondolkodik rajta. Már majdnem 70 éves, és nincsenek gyerekei. Nem érdekli..."

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések