A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Újbudai rendőrgyilkosság: Sz. Szilárd részben beismerő vallomást tett


A bíróság tárgyalásra utalta az ügyet.

Részben beismerő vallomást tett a Fővárosi Törvényszéken Sz. Szilárd, akit az ügyészség a januári újbudai rendőrgyilkosság elkövetésével vádol. Sz. Szilárd azt mondta, a későbbiekben hajlandó vallomást tenni, de mivel nem tett a vádirattal megegyező beismerő vallomást, így a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet. Sz. annyit mondott, hogy

valóban megszúrtam a sértetteket.

Kedden a bíróságon az ügyészség röviden ismertette a vádiratot is. A vádiratból derült ki, hogy Sz. Szilárd paranoid pszichózisban szenvedett, rendszeresen fogyasztott amfetamint.

Sz. Szilárd januárban az újbudai Lecke utcában a felette lévő lakásból hallott zajokat. Olyan zajokat, amik valójában nem léteztek. Felment a felette lévő lakásba, dörömbölni kezdett, majd miután nem engedték be, egy betonbontó kalapáccsal tért vissza és beverte az ajtót. Ekkor a ház lakói értesítették a rendőrséget, majd később Sz. maga is jelzett nekik, hogy betörte a lakás ajtaját.

A rendőrség három fővel vonult ki, ők tartóztatták fel Sz.-t. A férfi viszont azt hitte, veszélyben van, ütésekkel, rúgásokkal próbált szabadulni.

Az egyik rendőr, Baumann Péter ekkor a korábban Sz.-től elkobzott kést elejtette. Sz. azt felkapta, alulról felfelé szúrt, majd menekült.

Két rendőr a villamosmegállóban érte utol. Baumann Péter a lépcsőház földszintjén elájult, majd a kórházban meghalt.

Sz. az érkező villamos felé vette az irányt. A rendőrök figyelmeztető lövést is leadtak, majd miután Sz. ezekre érdemben nem reagált, egyikük meglőtte a lábát.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések