A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Történelmet írhat Lionel Messi Párizsban


Thomas Bach szeretné, ha minél több labdarúgó világklasszis játszana a jövő évi olimpián


Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szeretné, ha az argentin világ- és olimpiai bajnok labdarúgó, Lional Messi játszana a jövő évi párizsi olimpián,

Az Argentínában tárgyaló Thomas Bach elmondta, hogy emelné az olimpiai torna színvonalát, ha minél több világklasszis játszana Párizsban, például Kylian Mbappé mellett a 36 éves Massi is. Erre lehetőgél lenne, mert ugyan az olimpián labdarúgásban 23 év a felső korhatár, de minden válogatottban három idősebb játékos is szerepelhet.

Az insidethegames honlap beszámolója szerint Messi tavaly az argentin csapattal megnyerte a labdarúgó-világbajnokságot Katarban,2008-ban pedig tagja volt az olimpiai aranyérmes válogatottnak Pekingben.

„Messi számára ez egy esélyt jelentene arra, hogy újra történelmet írjon. Ő lehet az egyetlen futballista, aki két olimpiai- és egy világbajnoki aranyérmet nyer. Ha játszik, Argentínának nagyobb esélye lenne az aranyérem megszerzésére, s fantasztikus lenne a futball és az olimpiai játékok szempontjából” – nyilatkozta a NOB-elnöke argentin újságíróknak.

A kétszeres olimpia bajnok argentin csapat a februári dél-amerikai kvalifikációs tornán harcolhatja ki párizsi részvételt.

Messi részvételét nehezíti, hogy 2024-es Copa América tornát június 20. és július 14. között rendezik az Egyesült Államokban, ahol válogatottja címvédőként indul. S tíz nappal a döntő után kezdődik az olimpiai torna Franciaországban. S nem valószínű a 36 éves futballista két nemzetközi tornán is vállal egy nyáron.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések