Tepsiben is kisütheted az omlettet, és így igazán laktató reggelit vagy vacsorát varázsolhatsz az asztalra.
Ha kipróbálnád az omlettet kicsit máshogy, süsd ki tepsiben! Jól mennek hozzá a vele sült kolbászkarikák: akár csemege, akár csípős debreceni kolbászt választasz bele, biztos, hogy nem fogsz csalódni. Friss salátával és ropogós kenyérrel tálald.
Hozzávalók 4 személyre
👉 6 tojás
👉 3 dl tej
👉 2 pár debreceni kolbász
👉 só
👉 bors
👉 olaj
👉 vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A kolbászokat karikázd fel, és serpenyőben, kevés olajon néhány perc alatt süsd őket ropogósra.
Egy tepsit kenj ki vajjal. A tojást keverd ki a tejjel, sózd és borsozd meg, és forgasd bele a kisült kolbászkarikákat. Egy tepsit gazdagon kenj ki vajjal. Öntsd bele a tojásos keveréket, és 180 fokon 25-30 perc alatt süsd készre. Akkor jó, ha a tetején már kis buborékok jelennek meg. Hagyd langyosra hűlni, utána szeleteld.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések