A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szivárgást észleltek, leállítják a szlovéniai atomerőművet


Óvintézkedésként leállítják a szlovéniai krškói atomerőművet, miután fokozott szivárgást észleltek az elsődleges rendszerben, írta az STA szlovén hírügynökség a nukleáris létesítmény üzemeltetőjére hivatkozva.


Az atomerőmű üzemeltetője hangsúlyozta, hogy a sugárzás szintje a biztonságos határokon belül van a létesítményben, nem veszélyezteti az alkalmazottakat és az erőmű környezetét sem.

„Azonosítani kell a szivárgás pontos forrását és el kell végezni a szükséges javításokat, ezért van szükség az erőmű leállítására” – magyarázta az üzemeltető.

Kifejtette, hogy a szakemberek csütörtök este 11 órától megkezdik a reaktor teljesítményének fokozatos csökkentését, majd a reaktor leállása után látnak hozzá a szivárgás forrásának azonosításához és a javításhoz. A nukleáris biztonsági hivatalt értesítették az erőmű leállításáról.

A krskói atomerőmű folyamatosan üzemelt tavaly ősz óta, amikor előre tervezett karbantartás miatt egy hónapra leállították működését.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések