A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Dobrev bejelentette: megerősítem a nemzetet!


Dobrev Klára az Árnyékkormány programbemutató rendezvénysorozatának nyugdíjakkal és szociális ügyekkel foglalkozó eseményén beszélt az Árnyékkormány terveiről. 

Az árnyékminiszterelnök beszédében párhuzamot vont a Horthy-rendszer és az Orbán-rendszer között, miszerint újra létrejött egy „új uralkodó osztály”, visszajött a „zsellérek és napszámosok országa”, ezért nőnek Magyarországon rohamosan a jövedelmi különbségek a milliárdos elit és a tisztességesen gürcölő milliók között. Arról is beszélt, hogy számára azt jelenti a szociáldemokrata kormányzás, hogy a kormány soha többé nem tehet különbséget magyar és magyar között aszerint,  hogy ő kit tart hasznosnak és kit nem - számolt be a dkp.hu.

Úgy fogalmazott: egy szociáldemokrata kormányzásban a nyugdíjas nem kolonc, nem potyautas és végképp nem feleslegessé vált, eltartandó ember, hanem példakép. 

Dobrev kitért az alacsony bérekre és arra, hogy a legtöbb magyarnak annak ellenére sincs tartaléka, hogy tisztességesen dolgozik. Mint mondta: a magyar gyerekek megdöbbentően nagy száma nő fel szegénységben, közben pedig a jómódú családok kapják a családtámogatások jelentős részét. A családi pótlék viszont 2008 óta nem emelkedett, ezért nem is csoda, hogy egyre kevesebb gyerek születik. „Erős, biztonságot nyújtó államot akarnak, és ha megkapják, növekedni fog a gyerekszületések száma is” – összegzett az árnyékminiszterelnök.

Dobrev Klára úgy foglalta össze a célját, hogy „az Árnyékkormány olyan hazát fog felépíteni, amely óvva vigyáz ránk, amely együtt tart bennünket és amely megerősíti a nemzetet."

Az árnyékminiszterelnök beszédét követően Gy. Németh Erzsébet mutatta be az Árnyékkormány nyugdíjasokat és szociális ügyeket érintő szakpolitikai programját. Mint mondta: egy szociáldemokrata politikusnak dühítő érzés végignéznie, ahogy az állam éppen azokat hagyja cserben, akik a legvédtelenebbek; az időseket, a rászorulókat, a sok gyereket nevelőket, a betegeket és a fogyatékkal élőket. Leszögezte azt is: a szociáldemokraták szerint „a nyugdíj nem adomány, hanem a ledolgozott évtizedek után minden idős embernek alanyi jogon járó jövedelem”.

Gy. Németh elmondta, hogy a kormányváltás után

- újra bevezetnénk a nyugdíjak vegyes indexálását, amely a gazdaság növekedésével és a valós inflációval együtt emelné évről évre a nyugdíjak összegét.

- Bevezetnénk a negyedéves nyugdíjkorrekciót, hogy a nyugdíjasok soha többé ne hitelezzék az államot, de megtartanánk a baloldali kormányok által bevezetett 13. havi nyugdíjat, a

- nyugdíjprémiumot, valamint a 65 év felettiek ingyenes tömegközlekedését is.

- Bevezetnénk az egyéni nyugdíjszámlákat, hogy a nyugdíj előtt álló dolgozók folyamatosan láthassák, mennyi nyugdíjra számíthatnak és hogyan kezeli a pénzüket az állam.

- Nyugdíjfelzárkóztatási programot indítanánk a korábban megállapított alacsony, teljes jogú öregségi nyugdíjak emelésére és visszaállítanák a rugalmas nyugdíjkorhatárt is.

- Ezen túl egy időskorú minimumellátást vezetnénk be azok számára, akiknek semmilyen nyugdíjszerű ellátása sincs.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések